Ādažu militārās bāzes poligona kaķis, kurš kļuvis par interneta sensāciju (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NBS Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes arhīvs

Par īstu pašmāju interneta sensāciju kļuvis Ādažu poligonā mītošais rudais runcis, kurš pamanījās nokļūt vienā fotogrāfijā ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu laikā, kad augstā amatpersona bija ieradusies Latvijā, lai piedalītos alianses ārlietu ministru sanāksmē.

Kā portālam TVNET pastāstīja Nacionālo bruņoto spēku komandiera preses virsniece Sandra Brāle, Ādažu bāzē mīt pat veseli divi kaķi.

Rudais runcis, kurš kļuvis par slavenību, iemantojis vairākus vārdus, Daži no NATO Kaujas grupas karavīriem viņu dēvējot par Pom-pom , daži - par Tutun, bet Latvijas karavīri minku iesaukuši par Bultu.

Foto: NBS Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes arhīvs

Runci baro vairāki karavīri, tāpēc ēdiena bļodas vienmēr ir pilnas, piemēram, vakardienas ēdienkartē bija bļodiņa ar sauso barību un sardeles šķēlītēm. Rudais kaķis Ādažu bāzē mitinās aptuveni gadu. Otram bāzē mītošam kaķim, pelēkai kaķenei, dots vārds Lusia.

Tā kā bāzes teritorijā bieži tiek manīta arī lapsa, kaķu mājvieta ir pārcelta tuvāk ierindas laukumam, pie kazarmām, kurās uzturas Polijas kontingenta karavīri. Tur primāri tiekot aprūpēta Lusia, savukārt Pom-pom iecienījis uzturēties pie Karavīru kluba.

Kaķu mājvieta ir izvietota divās "būdiņās", un vienā no tām izvietotas arī segas, lai, iestājoties ziemai, kaķiem būtu silti. Kā redzams foto, uz vienas no kaķu mājām rakstīts QRF LUSIA, (QRF = quick reaction force).

Foto: NBS Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes arhīvs

Kā pastāstīja Brāle, rudais runcis Pom-pom ir biežs viesis arī citās ceremonijās, kas notiek ierindas laukumā. Mincis nav no bailīgajiem: arī izvades laikā un, skanot zalvēm, viņš pārliecinoši turpina savu ceļu. Tiesa, Lusia vēl nav manīta pasākumos.

Jau vēstīts, ka Aizsardzības nozares vadība 29. novembrī Ādažu bāzē tikās ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, kurš bija ieradies Latvijā piedalīties alianses ārlietu ministru sanāksmē.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu