Piecās valstīs pirmo reizi konstatēti inficēšanās gadījumi ar omikron variantu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Alexandr Kulikov

Jaunā Covid-19 paveida omikrona gadījumi pirmo reizi konstatēti Norvēģijā, Šveicē, Dienvidkorejā, Brazīlijā un Nigērijā, trešdien, 1. decembrī, paziņoja vietējās varasiestādes.

Norvēģijā inficēšanās ar omikronu apstiprināta diviem cilvēkiem, kuri bijuši Dienvidāfrikā.

Šveicē reģistrēti trīs gadījumi, tostarp 19 gadus vecam studentam no Bāzeles pilsētas, kurš ir pilnībā vakcinējies un nav nekur ceļojis. Šobrīd nav skaidrs, kur viņš varētu būt inficējies. Vēl viens gadījums apstiprināts Bāzeles kantonā, bet par trešo gadījumu nav skaidrības.

Dienvidkorejā apstiprināti pieci gadījumi, tostarp pārim, kas 24.novembrī atgriezies no Nigērijas, un viņu draugam, kurš viņus vedis no lidostas. Inficējušās vēl divas sievietes, kuras arī bijušas Nigērijā un Dienvidkorejā atgriezušās 23.novembrī.

Brazīlijā inficēšanās apstiprināta misionāram, kurš dzīvo Dienvidāfrikā, bet Nigērijā inficējušies trīs cilvēki, kuri pagājušajā nedēļā atgriezušies no Dienvidāfrikas.

Arvien vairāk valstu pasaulē ziņo par omikrona paveida gadījumiem vai ierobežo aviosatiksmi, kamēr zinātnieki cenšas noskaidrot, cik bīstams šis paveids varētu būt.

Vislielākā saslimstība ar omikrona paveidu konstatēta Dienvidāfrikas pilsētās Johannesburgā un Pretorijā un to apkaimē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu