VIDEO ⟩ "Bērns ļoti pārdzīvoja par netikšanu uz spēli." Iedzīvotāji sašutuši par bērnu neielaišanu pasākumos un veikalos (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Raidījums "Bez Tabu" saņēmis sūdzības par nevakcinētu bērnu līdz 12 gadu vecumam, kurus pret Covid-19 nevakcinē, un vakcinētu pusaudžu neielaišanu pasākumu norises un tirdzniecības vietās, kas darbojas "zaļajā" režīmā.

Raidījuma redakcijā vērsās Gunta, kura kopā ar vīru un astoņus gadus veco bērnu vēlējās atbalstīt radinieku florbola spēlē, kas notika "Rimi Olimpiskajā centrā".

Abi pieaugušie ir vakcinēti, bet astoņus gadus vecais bērns, kurš ļoti vēlējās redzēt spēli, nav potēts pret Covid-19, jo bērnus līdz 12 gadu vecumam pagaidām nevakcinē.

Gunta par notikušo stāsta: "Man un vīram pārbaudīja sertifikātus, viss kārtībā, bet bērnu iekšā nelaida. Viņam esot vajadzīgs sertifikāts.

Kā mēs varam dabūt bērnam sertifikātu? Slimojis viņš nav, bērnus līdz 12 gadiem arī nepotē. Sanāk, bērnam tīši jāpārslimo, lai dabūtu sertifikātu? Bērns ļoti pārdzīvoja par netikšanu uz spēli!"

Sporta un kultūras pasākumi pašlaik notiek "zaļajā" režīmā. Tos apmeklējot, jāuzrāda sertifikāts, kas apliecina vakcinēšanos vai pārslimošanu. Tāpat noteikts, ka bērni līdz 12 gadiem, kurus pagaidām nevakcinē, var ierasties uz pasākumiem, ja bērns ir pieaugušā pavadībā, kam ir Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Organizējot un apmeklējot pasākumus "zaļajā" vidē, apmeklētāju ar bērniem plūsmas tiek nodalītas laikā vai telpā, ja bērnam nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta. Konkrētās florbola spēles gadījumā "nodalīšana telpā" nozīmētu, piemēram, atdalot ar sienu vecāku ar bērniem plūsmu vai paredzot viņiem atsevišķu ieeju, tādējādi nodrošinot, ka apmeklētāju plūsmas ar bērniem nepārklājas ar pieaugušo plūsmām bez bērniem.

Tāpat pasākuma rīkotājam jānodrošina atsevišķs sektors, kurā ierādāmas vietas vecākiem ar bērniem līdz 12 gadu vecumam, kuriem nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta.

Kā raidījumam norādīja "Rimi Olimpiskā centra" administrācija, nevakcinēti bērni netika ielaisti, jo nebija nodalītas plūsmas, ko varēja izdarīt. Iestādes administrācija arī norādīja, ka florbola spēles organizators, nomnieks nebija informējis, ka spēle paredzēta ar skatītāju klātbūtni.

Ar raidījumu sazinājās arī jūrmalniece Varvara, kura pauda neizpratni par vakcinētu pusaudžu neielaišanu veikalā "Rimi" Lielupē, Jūrmalā.

Varvara uzsvēra, ka personu apliecinošs dokuments ir obligāts no 15 gadu vecuma. 

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu