Naktī Vidzemes ziemeļos gaisa temperatūra sasniegusi -15 grādus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ziemas ainava.
Ziemas ainava. Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdienas vakarā Vidzemes galējos ziemeļos, pateicoties skaidrām debesīm un lēnam vējam, strauji pazeminājās gaisa temperatūra, pusnaktī Veclaicenes pagastā sasniedzot -15 grādus, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Rūjienas un Valgas novērojumu stacijā gaisa temperatūra noslīdēja attiecīgi līdz -14,3 un -14,4 grādiem. Iepriekšējā zemākā gaisa temperatūra šosezon bija -7,7 grādi 22.novembrī Daugavpilī.

Ceturtdien plkst.5 gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,4 grādiem Rucavā līdz -7,2 grādiem Alūksnē.

Visā Latvijā ir apmācies laiks, snieg un puteņo, vietām - galvenokārt Liepājas pusē - iespējams arī lietus un atkala. Redzamība sniegputenī vietām brīžiem samazinās līdz 300-600 metriem. Austrumu, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās daudzviet sasniedz 10-14 metrus sekundē, Ziemeļkurzemes piekrastē - 16 metrus sekundē.

Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos piecos rītā bija no 0-2 centimetriem Ventspilī, Saldū, Ainažos un Rūjienā līdz 22 centimetriem Līvānu novadā un 25 centimetriem Rēzeknē. Trešdien stiprākā snigšana reģistrēta Siguldā, kur sniega kārtas augstums pieauga no astoņiem līdz 20 centimetriem.

Rīgā snieg un putina mainīgā intensitātē, austrumu vējš brāzmās pūš līdz 12 metriem sekundē un gaisa temperatūra pakāpusies līdz -2..-3 grādiem. Rīgas centra meteostacijā piecos rītā bija 11 centimetri sniega.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien bija no +2 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē līdz -5 grādiem Alūksnes pusē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 1.decembrī bija +21 grāds Spānijas un Krievijas dienvidos, kā arī Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -30 grādi Zviedrijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu