Austrijā varētu noteikt līdz 7200 eiro lielu sodu par vakcinācijas prasības ignorēšanu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vīne, Austrija.
Vīne, Austrija. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Austrijā no februāra tiks noteikta obligāta vakcinācija pret Covid-19 - iedzīvotājiem, kuri atteiksies vakcinēties, varētu tikt piespriests naudas sods līdz 7200 eiro, ziņo "Euractiv".

Austrijas vakcinācijas likumprojektā norādīts, ka obligātā vakcinācija attieksies uz visiem iedzīvotājiem, kuriem ir pastāvīga dzīvesvieta Austrijā.

No potes būs atbrīvoti tikai tie, kuri nevar vakcinēties veselības apsvērumu dēļ.

Topošajā vakcinācijas likumprojektā minēts, ka ikviens, kurš atteiksies ievērot likumu, tiks izsaukts uz rajona administrācijas iestādi. Ja persona divas reizes ignorēs šo aicinājumu, tai tiks piespriests 3600 eiro liels naudas sods.

Ja personas likuma pārkāpums pakļauj citus cilvēkus "nopietnam riskam" vai arī persona turpinās ignorēt rīkojumu - tiks piespriests naudas sods līdz 7200 eiro.

Jau ziņots, ka Austrijā "mājsēde" pagarināta, kā plānots, līdz 11. decembrim, parādoties zīmēm, ka ierobežojumi sekmē augstā inficēšanās līmeņa samazināšanos.

Parlamenta komisija otrdien atbalstīja 22. novembrī izsludinātā pandēmijas ceturtā valsts mēroga "mājsēdes" termiņa pagarināšanu, vēsta ziņu aģentūra APA.

"Mājsēdes" nosacījumos ir viena svarīga izmaiņa - pirmās nepieciešamības preču veikali, kas līdz šim strādāja līdz plkst. 21, no ceturtdienas varēs darbu turpināt vien līdz plkst.19. Noteikumos specifiski atļauta Ziemassvētku egļu tirdzniecība.

Valdība izsludināja mājsēdi, jo pieauga ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits, bet smagi skartajos reģionos slimnīcās intensīvās aprūpes nodaļas bija tuvu maksimālajai noslodzei.

Atbilstoši mājsēdes prasībām iedzīvotāji var pamest dzīvesvietas vienīgi konkrētu vajadzību dēļ, arī lai iegādātos pārtiku un pirmās nepieciešamības preces, apmeklētu ārstu vai sportotu.

Bērnudārzi un skolas ir atvērtas tiem, kam tās ir nepieciešamas, tomēr vecāki tiek mudināti gādāt, lai bērni paliek mājās, ja vien tas ir iespējams.

Kas notiks pēc 11. decembra, būs atkarīgs no tā brīža situācijas, tomēr amatpersonas norādījušas, ka mājsēdes ierobežojumi paliks spēkā attiecībā uz nevakcinētajiem.

Ar 67% pilnībā vakcinētu iedzīvotāju Austrijā Rietumeiropas valstu vidū ir salīdzinoši zema vakcinācijas aptvere.

Valsts septiņu dienu inficēšanās koeficients sācis sarukt. Otrdien tas bija 894,2 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, bet mājsēdes sākumā - 1100.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu