Bertāns: Sajūta, ka kāds grozam noņēma vāku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP/SCANPIX

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pēc ceturtdien, 2. decembrī, aizvadītā mača komentēja savu veiksmīgo sniegumu no tālmetienu distances.

"Wizards" mājās ar 115:107 uzveica Minesotas "Timberwolves". Bertāns šajā spēlē pārtrauca trīs maču "sauso" sēriju no tālmetienu līnijas, realizējot trīs no četriem trīspunktniekiem.

"Sajūta, ka kāds grozam noņēma vāku. Beidzot. Tā tam vajadzēja notikt jau daudz ātrāk. Bet pēc savainojuma ir vajadzīgs laiks, lai kājās atgrieztos spēks. Jāiegulda darbs treniņos, jāturpina izdarīt metienus spēlēs un galu galā rezultāts būs šāds," pēc veiksmīgās spēles sarunā ar medijiem sacīja Bertāns.

Latviešu basketbolists atklāja, ka šajā spēlē, salīdzinot ar citiem, mazāk veiksmīgiem mačiem, galvenā atšķirība bijusi labāka bumbas kustība: "Tiku pie labiem metieniem, kuri arī ielidoja grozā. Jūtos arvien labāk."

Runājot par problēmām ar metienu realizāciju, Bertāns skaidroja, ka katrs snaiperis, visticamāk, sniegtu līdzīgu atbildi: "Tu turpini savu rutīnu un dari lietas, ko esi darījis jau vairākus gadus. Pamatā [metieni] ir muskuļu atmiņa."

Latviešu basketbolists pēdējā laikā no faniem un ārzemju medijiem izpelnījās kritiku par savu neveiksmīgo sniegumu no tālmetienu līnijas. Viņš skaidroja, ka vairākās spēlēs komanda gan viņam, gan citiem spēlētājiem atradusi brīvus tālmetienus, kuri vienkārši nelidoja iekšā.

Bertāns šosezon vidēji mačā ir atzīmējies ar 5,5 punktiem un 1,9 atlēkušajām bumbām, tālmetienus realizējot ar nieka 26,4% precizitāti.

Nākamo spēli "Wizards" aizvadīs naktī uz sestdienu, plkst. 2 tiekoties ar Klīvlendas "Cavaliers".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu