Lidostā "Rīga" nodrošināta iespēja ielidojošajiem pasažieriem veikt bezmaksas Covid-19 testu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki lidostā "Rīga". Ilustratīvs attēls.
Cilvēki lidostā "Rīga". Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sadarbojoties ar "Gulbja laboratoriju", Satiksmes un Veselības ministriju, lidosta "Rīga" ir nodrošinājusi iespēju no ceturtdienas visiem pasažieriem, ielidojot Latvijā, brīvprātīgi veikt valsts apmaksātu Covid-19 RNS testu,  informēja lidostas "Rīga" pārstāvji.

Testēšanu lidostā veiks "Gulbja laboratorija", un tā būs pieejama visiem ielidojušajiem pasažieriem. Lidostas pārstāvji norāda, ka saskaņā ar valdības lēmumu brīvprātīgais bezmaksas tests ir pieejams visiem ceļotājiem, arī tiem, kuriem ir derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Testēšanas punkti no Šengenas zonas ieceļojošajiem pasažieriem atrodas sagaidīšanas zālē E, pie izejas no termināļa, bet no ārpus Šengenas zonas ieceļojošiem pasažieriem - atlidošanas zonā C pirms robežkontroles.

Šie punkti darbosies lielāko dienas daļu, savukārt laikā, kad šie testēšanas punkti nestrādās, testu varēs nodot "Gulbja laboratorijas" filiālē lidostas reģistrācijas zālē 2.stāvā.

Lidostā norāda, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem pasažieriem pēc testa nodošanas nekavējoties jādodas uz savu dzīvesvietu, uzturēšanās vietu vai tūristu mītni, lai sagaidītu testēšanas rezultātu. Pozitīva testa gadījumā nekavējoties jāsazinās ar savu ģimenes ārstu un jāievēro stingra pašizolācija.

Kā ziņots, valdība otrdien, 29.novembrī, apstiprināja grozījumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, kuri paredz, ka, ieceļojot Latvijā, lidostā "Rīga" varēs veikt brīvprātīgu, bezmaksas Covid-19 testu.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā to, ka pēdējo dienu laikā pasaulē un arī Eiropas valstīs pakāpeniski izplatās jaunais Covid-19 vīrusa omikrona paveids un, lai iespēju robežās mazinātu šī vīrusa ievešanu Latvijas teritorijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu