Leģendārais dizainers Toms Fords par filmu "Guči nams": To skatīties bija kā izdzīvot viesuļvētru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: houseofguccimovie/ Instagram

Ne tikai dizainers Toms Fords, bet arī pati Guči ģimene ir paudusi savu nepatiku par filmu, vēsta medijs "New York Post".

Toms Fords 10 gadus bija "Guči" modes zīmola radošais direktors. Tā kā aktieris Rīvs Kērnijs filmā "Guči nams" atveido Tomu Fordu jaunībā, tad dizainers izlēma pats uzrakstīt pārdomu eseju par filmu, kuru publicējis medijs "Air Mail".

Esejā dizainers raksta, ka viņam patika tērpi un filmas dekorācijas, kā arī galveno lomu atveidotāju - Lēdijas Gāgas un Ādama Draivera - aktiermeistarība. 

"Kvalitātes ziņā filma konkurē ar ziepju operu "Dynasty", taču to dara, izmantojot daudz lielāku budžetu," piebilda Fords.

"Filma ir... nu, es joprojām neesmu īsti pārliecināts, kas tā tieši ir, bet, izejot no kinoteātra, es  jutos tā, it kā būtu pārdzīvojis viesuļvētru," viņš rakstīja. "Vai tas bija farss vai aizraujošs stāsts par alkatību?"

Fords turpināja: "Es bieži skaļi smējos, bet vai tā tas filmā bija paredzēts?"

Dizainers kritizēja Ala Pačīno, kurš filmā atveido Aldo Guči, un Džareda Leto, kurš filmā attēlo Paolo Guči, aktierdarbu. Fords skaidroja, ka Leto attēlotais Paolo nebija līdzīgs reālajam uzņēmējam.

"Paolo, kuru es esmu saticis vairākkārt, patiešām bija ekscentrisks un darīja dažādas dīvainas lietas, taču viņa vispārējā izturēšanās noteikti nebija tāda pati kā trakajam un šķietami garīgi problemātiskajam Leto tēlam," rakstīja Fords.

Esejas nobeigumā Fords minēja, ka viņš "vairākas dienas pēc filmas "Guči nams" noskatīšanās bija ļoti noskumis".

"Tik vardarbīgā filmā man bija grūti saskatīt humoru un teatrālismu. Realitātē nekas no tā nebija teatrāls. Reizēm tas bija absurdi, bet galu galā traģiski," skarbi izteicās Fords.

"Taču ar Gāgas un Draivera spēcīgo sniegumu, visu aktieru profesionālo darbu, nevainojamajiem tērpiem, satriecošajām dekorācijām un skaisto kinematogrāfiju man ir aizdomas, ka filma būs hits. Norādiet Guči vārdu uz jebkuras lietas, un to parasti izpārdod."

Arī Guči ģimene nāca klajā ar skarbu paziņojumu par filmu, kurš publicēts medijā "Variety".

"Filmas veidotāji necentās aprunāties ar mantiniekiem, pirms Aldo Guči — uzņēmuma prezidentu 30 gadus (filmā viņu attēloja Als Pačīno) — un Guči ģimenes locekļus atveidoja par vardarbīgiem, vienaldzīgiem un nejūtīgiem pret apkārtējo pasauli," teikts paziņojumā.

"No cilvēciskā skatpunkta tas ir ārkārtīgi sāpīgi, un tas ir apvainojums atstātajam mantojumam, uz kura pamata šodien zīmols tiek veidots," teikts paziņojumā. "[Filma] nevarētu būt tālāk no patiesības."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu