"Brīvvalsts TV" raidījumu nodrošinātājiem piemērots sods 1900 eiro apmērā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) trīs administratīvā pārkāpuma procesos par pretlikumīgu audiovizuāla pakalpojuma pēc pieprasījuma sniegšanu lēmusi sodīt tīmekļa vietnes "www.brivvalsts.tv" raidījumu nodrošināšanā iesaistītās personas, kopumā piemērojot 1900 eiro sodus, informēja padomes pārstāvji.

NEPLP veica tīmekļa vietnes "www.brivvalsts.tv" pārbaudi, izvērtējot tās atbilstību audiovizuāla pakalpojuma pēc pieprasījuma pazīmēm. NEPLP konstatēja, ka vietnes darbībā vienlaikus pastāv visas pazīmes, kas liecina, ka pakalpojuma "www.brivvalsts.tv" sniedzējiem bija jāsniedz NEPLP paziņojums par pakalpojuma sniegšanu pirms tā sākšanas un tādējādi jākļūst par elektronisko plašsaziņas līdzekli.

Pakalpojuma pēc pieprasījuma mērķis pēc būtības ir nodrošināt - veidot, izplatīt - televīzijai līdzīgus raidījumus digitālā vidē, ko skatītājs pēc pieprasījuma var skatīties tā izvēlētā laikā un vietā. Padome norāda, ka pakalpojuma sniedzējs šādā veidā var gūt arī dažāda veida ieņēmumus, lai tostarp segtu pakalpojuma izmaksas.

NEPLP par Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma prasību pārkāpumiem lēmusi piemērot augstāko iespējamo soda apmēru - 700 eiro divām raidījumu veidošanā un nodrošināšanā iesaistītām personām, bet vienai - 500 eiro.

"Pārkāpums uzskatāms par būtisku - pakalpojums pēc pieprasījuma pretlikumīgi tiek sniegts jau ilgstoši, tādējādi ne vien maldinot plašu sabiedrības daļu, bet arī veidojot nevienlīdzīgu situāciju nozarē, kurā citi pakalpojumu pēc pieprasījuma sniedzēji nodrošina pakalpojumu, ievērojot nozari regulējošajos normatīvajos aktos noteiktos pienākumus un ierobežojumus," norāda NEPLP locekle Ieva Kalderauska.

Viņa aicina "www.brivvalsts.tv" pakalpojuma sniedzēju iesniegt paziņojumu par audiovizuālā pakalpojuma pēc pieprasījuma sniegšanu un tādējādi pārtraukt prettiesiskas darbības.

NEPLP ir neatkarīga institūcija, kas atbilstoši savai kompetencei pārstāv sabiedrības intereses elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomā. Padome uzrauga, lai to darbībā tiktu ievērota Satversme, Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums un citi normatīvie akti. Padome ir atvasināta publiska persona.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu