Ņem vērā! ⟩ Krāpnieki, uzdodoties par "Swedbank" un SEB banku, izsūta viltus e-pastus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Golubovystock/Shutterstock.com

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija Latvijā "Cert.lv" ir saņēmusi vairākus ļaundabīgus e-pastus no SEB bankas. 

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija Latvijā "Cert.lv" par e-pastiem sociālo tīklu vietnē "Facebook" vēsta: "Esam saņēmuši vairākus ziņojumus par jaunu ļaundabīgu e-pastu vilni šķietami no SEB bankas. E-pastu pielikums satur "AgentTesla: vīrusu, kas paredzēts paroļu un citas sensitīvas informācijas zagšanai no upura iekārtas.

Šoreiz krāpnieki sūta e-pastus no seb.lv domēna. Lai mazinātu šādu gadījumu ietekmi, SEB banka šo domēnu aizsargājusi ar DMARC tehnoloģiju, un tas nozīmē, ka e-pasta serveri, kas atbalsta mūsdienu standartus, pikšķerēšanas e-pastus atfiltrēs automātiski un tie līdz gala lietotājam nenonāks.

Ja tomēr esat saņēmuši attēlā redzamo e-pastu, tad iesakām sazināties ar savu IT administratoru un palūgt ieviest DMARC verifikāciju." 

Vairāki soctīklu lietotāji ziņojuši par krāpnieku izsūtītām ziņās, kas rakstītas Swedbank vārdā.

Banka aicina ingorēt šādas īsziņas un tās izdzēst.

"Aicinām nespiest uz aktīvās saites un noteikti nesniegt nekādus savus datus.Ja dati ir sniegti, aicinām pēc iespējas ātrāk sazināties ar Banku, zvanot +37167444444," norāda banka.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu