Aizdomās par spiegošanu Krievijā aizturēti trīs ukraiņi (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Oleksii Synelnykov/shutterstock.com

Krievijā aizturēti trīs ukraiņi, kuri tiek turēti aizdomās par spiegošanu, paziņojuši Krievijas drošības dienesti.

Viens no aizturētajiem gatavojis teroraktu Krievijā, šodien paziņoja Krievijas Federālais drošības dienests. Pārējie divi tiek turēti aizdomās par spiegošanu stratēģiski svarīgos uzņēmumos un objektos Ukrainas iekšējā izlūkdienesta labā.

Krievijas televīzija publiskoja Krievijas Federālā drošības dienesta video, kurā redzamas sprāgstvielas un aizdomās turamie.

Ukrainas iekšējā izlūkdienesta preses pārstāvis paziņoja, ka Krievijas paziņojums ir dezinformācija, un uzsvēra, ka šādi paziņojumi ir jāuzlūko caur hibrīdā kara prizmu, ņemot vērā, ka šādā karā propagandai un dezinformācijas izplatīšanai ir svarīga loma.

Ukrainas un Krievijas jau tā sliktās attiecības pēdējā laikā kļuvušas vēl saspringtākas.

ASV amatpersonas, NATO un Ukraina nedēļām ilgi paudušas bažas par iespējamu Krievijas iebrukumu Ukrainā, norādot uz neierasto Krievijas karaspēka kustību pierobežā. Krievija ir noraidījusi šīs bažas un uzsvērusi, ka tai esot tiesības brīvi pārvietot savus karavīrus savā teritorijā.

Ukraina aplēsusi, ka Krievijas karavīru skaits pie tās robežām ir sasniedzis 115 000, bet Krievija nesen pārmeta Ukrainai, ka tā savilkusi vairāk nekā 120 000 karavīru valsts austrumos pie Krievijas atbalstīto kaujinieku bandu kontrolētajām teritorijām.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu