VIDEO ⟩ Avārijā uz Rīgas apvedceļa divi cilvēki guvuši smagas traumas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Avārijas trijstūris.
Avārijas trijstūris. Foto: Shutterstock

Ceturtdienas rītā operatīvie dienesti pa apsnigušiem un apledojušiem ceļiem centās pēc iespējās ātrāk piekļūt avārijas vietai uz Rīgas apvedceļa, Mārupes novadā. Negadījums ar smagām sekām notika starp diviem spēkratiem, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Rīgas apvedceļš no Jaunmārupes puses līdz pat tiltam, kas ved pāri Jelgavas šosejai, ceturtdienas rītā bija kritisks posms, no kura autobraucējiem vajadzēja turēties pa gabalu, tomēr tie, kas neņēma vērā paziņojumus pa radio un navigācijas norādes, uz ilgāku laiku palika iespiesti sastrēgumā.

Satiksmes kustība pilnībā apstājās un izveidojās kilometriem gara auto kolonna. Garām tai tikt varēja vien operatīvie dienesti.

Mediķi, policisti un pat ugunsdzēsēji traucās uz autoceļa 26. kilometru, kur notika divu "Toyota" un "Volkswagen" automašīnu sadursme.

Gan "Toyota", gan "Volkswagen" automašīnas bija salīdzinoši svaiga izlaiduma gada un, lai arī abiem spēkratiem virsbūves priekšējās daļas ir faktiski iznīcinātas, vadītājus tomēr aizsargāja vesels arsenāls drošības sistēmu un gaisa spilvenu.

Visticamāk, tās paglāba braucējus no letāla iznākuma, bet tik un tā, ņemot vērā šosejas ātrumus, sadursme bija pietiekami jaudīga, lai cietušie gūtu visai nopietnus ievainojums.

"Tika nosūtītas divas mediķu brigādes, vēlāk, izvērtējot notikušā apstākļus un pacienta stāvokli, piesaistīta arī ārstu speciālistu brigāde.

Kopumā ir divi cietušie, kas guvuši salīdzinoši smagas traumas – politraumas, kas vienlaikus ir vairāku ķermeņa daļu ļoti nopietni ievainojumi. Cietušie ir pie samaņas, sniegta palīdzība uz vietas un abi cietušie nogādāti ārstniecības iestādē," saka NMPD pārstāve Inga Vītola.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu