VIDEO ⟩ Ramona Petraviča par erotisko fotosesiju: Vispirms esmu sieviete, tikai pēc tam politiķe (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ramona Petraviča
Ramona Petraviča Foto: Ieva Leiniša/LETA

Erotiskā fotosesijā žurnāla "Klubs" decembra numurā pozēja bijusī labklājības ministre Ramona Petraviča (54). Nu politiķe raidījumā "Bez Tabu" sīkāk skaidrojusi, kāpēc piekritusi atkailināties. 

"Tā nav tikai fotosesija, tas ir stāsts par uzdrīkstēšanos. Ne jau tāpēc, ka man nav, ko darīt, vai es gribēju kādam savas bildes parādīt. Mērķis bija iedrošināt sievietes. Tas ir arī vēstījums vīriešiem, kurus aicinu paskatīties uz sievieti citādāk," intervijā "Bez Tabu" saka Petraviča.

Ar fotosesijas palīdzību viņa vēlējusies lauzt stereotipus par sievietēm pēc 50 gadiem. Petraviča uzskata, ka arī 70 gados sievietēm ir tiesības būt skaistām un mīlētām. 

"Jāatsakās no stereotipa, ka politiķim jābūt perfektam. [..] Politiķei nav jāizskatās kā vecmāmiņai, tā nav korpulenta kundzīte kostīmā ar brošu pie krūts. Politiķe ir sieviete neatkarīgi no amata, profesijas.

Es biju pirmā politiķe Latvijā, kura kaut ko tādu uzdrošinājās, jo vispirms esmu sieviete, tikai pēc tam politiķe.

Es, protams, domāju pirms pieņēmu lēmumu, zināju, kādu rezonansi izsauks šī fotosesija. Pēc tās publicēšanas saņemu daudz vēstuļu no sievietēm un vīriešiem. Viņi ir nolasījuši šo vēstījumu, man ir prieks par to! Viņi saka paldies. Tātad esmu iedvesmojusi sievietes. Tā ir sacelšanās pret sievietes vērtēšanu pēc izskata un vecuma," saka Petraviča.

Viņa atklāj, ka pirms fotosesijas publicēšanas parādījusi bildes meitām. Petraviča piebilst, ka saņēmusi labas atsauksmes ne tikai no ģimenes, bet arī no kolēģiem: "Pie Saeimas esmu redzējusi vīriešus, atskatāmies uz mani, varbūt tas saistīts ar fotosesiju."

Politologs Filips Rajevskis gan uzskata, ka Petraviča nevis prāto par modeles karjeru, bet gan tādējādi cenšas noturēties politikā un raugās drīzumā gaidāmo Saeimas vēlēšanu virzienā.

"Viņa deputāte ir, bet nepārstāv nevienu no tādām politiskām organizācijām, kas dotu viņai tribīni, lai viņa varētu nodarboties redzami ar politiku. Viņai šādā situācijā ir ļoti jāpiestrādā, lai sabiedrība neaizmirstu līdz vēlēšanām vai līdz kampaņas sākumam, ka ir bijusi tāda politiķe Petraviča," norāda Rajevskis.

Savukārt etiķetes eksperte Aija Strautmane atzinīgi novērtē Petravičas ievadfoto, sakot, ka viņai ir brīnišķīga figūra - ļoti cēla. Bet apskatot citus - pikantākus - fotoattēlus, Strautmane ir kritiska.

"Šīs fotogrāfijas būtu domātas nevis Latvijas vīriešu apskatei, bet mīļotā vīrieša apskatei. Un tā ir privātā dzīve. Neviens nav apmainījis uzvedības kultūru politiķiem," tā etiķetes eksperte.

"Mums ir brīnišķīgas deputātes Saeimā jau gadiem desmitiem, kuras nekad nav atļāvušās pārkāpt jebkuru etiķeti, jebkuru protokolu, bet viņas ir melnu muti strādājušas un ļoti daudz panākušas."

Vairāk uzzini video!

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu