Rīgas Centrālcietumā konstatēti 27 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Centrālcietums.
Rīgas Centrālcietums. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas Centrālcietumā veiktajā rutīnas testēšanā konstatēti 27 jauni inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu, portālu "Apollo.lv" informēja Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP).

Kopā Rīgas Centrālcietumā uz 3. decembri ir 50 ar Covid-19 inficētie ieslodzītie.

Jau ziņots, ka karantīna Rīgas Centrālcietumā pagarināta līdz 9. decembrim. Iespējams, tiks lemts par karantīnas pagarināšanu, ņemot vērā jaunus konstatētos gadījumus.

Covid-19 izplatības apturēšanu Rīgas Centrālcietumā apgrūtina apcietināto atteikšanās no testēšanas, no 30 novembra līdz 1. decembrim testus atteicās nodot 188 ieslodzītie, no tiem tikai 2 notiesātie, pārējie - apcietinātie.

Kopumā visās ieslodzījuma vietās ir 70 Covid-19 inficēti ieslodzītie.

Rutīnas testēšanas ietvaros ieslodzītajiem tiek veikti SARS-CoV-2 vīrusa RNS siekalu testi. Ja tiek atklāts, ka ieslodzītais ir Covid-19 pozitīvs, tad tiek veikts deguna un rīkles SARS-CoV-2 vīrusa RNS tests.

Ieslodzītie ar Covid-19 infekciju bez simptomiem vai vieglu slimības gaitu tiek izolēti ieslodzījuma vietās atsevišķās karantīnas zonās. Savukārt uz Olaines cietumā Latvijas Cietumu slimnīcas izveidoto Covid-19 nodaļu tiek pārvesti ieslodzītie Covid-19 smagas, vidēji smagas saslimšanas gadījumā un ieslodzītie ar hroniskām slimībām, kā arī Latvijas Cietumu slimnīcā neatkarīgi no slimības gaitas un hroniskām slimībām atrodas Olaines cietumā konstatēti Covid-19 pozitīvi ieslodzītie Šobrīd Latvijas Cietumu slimnīcā atrodas 2 Covid-19 inficētie.

Savukārt vakcinācijas aptvere nodarbināto vidū ir 97,9%. Ieslodzīto vidū tā ir sasniegusi 66,3%. Ieslodzītajiem vakcinācija un arī revakcinācija ir brīvprātīga. Ieslodzītie lielākoties ir vakcinējušies ar Janssen vakcīnām. Rīgas Centrālcietumā ieslodzītajiem ir pieejamas vakcinācijas un revakcinācijas iespējas ar šo vakcīnu. Jāņem vērā, ka vakcīna neizslēdz iespēju inficēties, taču to samazina, kā arī pasargā cilvēkus no smagākas slimības gaitas.

IeVP vērš uzmanību uz to, ka katru mēnesi vidēji 160 personas no ieslodzījuma vietām tiek atbrīvotas un arī tikpat uzņemtas, tāpēc vakcinācijas aptvere un arī revakcinācijas aptvere ieslodzīto vidū mainās ļoti lēni.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu