Omikron izplatība pasaulē ⟩ ASV un Austrālijā apstiprināti pirmie vietējās transmisijas gadījumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

ASV un Austrālijā apstiprināti Covid-19 vīrusa omikron paveida pirmie vietējās transmisijas gadījumi, bet pasaulē kopumā inficēšanās ar koronavīrusa jauno paveidu apstiprināta vairāk nekā 20 valstīs, arī Indijā.

ASV līdz šim apstiprināti desmit omikrona gadījumi, arī pieci Ņujorkā, par kuriem tika paziņots ceturtdien, viens Losandželosā un viens Havaju salās.

Viens inficēšanās gadījums ar omikrona paveidu Havaju salās un vēl viens Minesotā apstiprināts iedzīvotājiem, kas pēdējā laikā nav bijuši ārzemēs, un tas nozīmē, ka vīrusa jaunā paveida cirkulācija jau noris valsts iekšienē.

"Šis ir lokālās izplatīšanās gadījums," paskaidroja Havaju salu Veselības departaments.

Austrālijā piektdien inficēšanās ar omikrona paveidu apstiprināta trim studentiem.

Inficēšanās, kas konstatēta Sidnejā, notikusi, neraugoties uz to, ka spēkā ir stingrs aizliegums ieceļot valstī cilvēkiem, kas nav Austrālijas pilsoņi, kā arī noteikti ierobežojumi reisiem no Āfrikas dienvidu valstīm.

Dienu iepriekš Singapūra paziņoja par diviem omikrona gadījumiem, bet Malaizija piektdien - par pirmo jaunā paveida gadījumu.

Malaizijā inficēšanās apstiprināta kādam studentam, kas ieceļojis no Dienvidāfrikas un iebraucis Malaizijā 19.novembrī. Inficēšanās fakts apstiprināts tikai 2.decembrī.

Kā ziņots, DĀR zinātnieki pagājušajā ceturtdienā pavēstīja, ka konstatējuši jaunu Covid-19 variantu ar lielu skaitu mutāciju, kas vainojams straujā infekcijas gadījumu skaita pieaugumā.

Jaunā vīrusa paveida apzīmēšanai piešķirts grieķu alfabēta 15.burts - omikrons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu