Savainojuma dēļ nākamo PK posmu izlaidīs Ķibermaņa stūmējs Matīss Miknis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas vadošais bobsleja stūmējs Matīss Miknis guvis ceļgala savainojumu un varētu nestartēt turpmākajos trīs Pasaules kausa posmos, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Sestdien un svētdien Altenbergas trasē Vācijā tiks aizvadīts Pasaules kausa trešais posms bobslejā divniekiem un četriniekiem, bet stūmējs jau atgriezies Latvijā.

"Par ceļgala traumas nopietnību lielāka skaidrība būs pēc padziļinātas apskates," sarunā ar laikrakstu "Diena" teica izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Tikmēr LBSF ziņo, ka Miknis guvis cīpslas sastiepumu. Latvijas komandas ārsts Jānis Kaupe prognozē, ka sportists trasē varēs atgriezties decembra beigās.

"Šobrīd plāns ir aktīva rehabilitācija un atgriešanās Pasaules kausa apritē Siguldas posmā - 1.janvārī, ja, protams, viss ritēs pēc plāna. Šobrīd tiek veikta ārstēšana traumatologa uzraudzībā, kā arī vingrošana un fizikālā terapija - maksimāli agresīvi un efektīvi nākamās divas nedēļas, un pēc tam atgriešanās treniņu ritmā," situāciju raksturo Kaupe.

Altenbergā divnieku sacensībās Latvijas vadošajam pilotam Oskaram Ķibermanim stūmējs būs Dāvis Spriņģis.

Pirmo reizi šosezon Pasaules kausā Latvijai būs trīs divnieku ekipāžas, jo, neskaitot Ķibermani, startam sestdien gatavojas arī piloti Dāvis Kaufmanis un Emīls Cipulis. Savukārt četrinieku sacensībās divu ekipāžu piloti būs Ķibermanis un Kaufmanis.

Otrajā pasaules kausa posmā pagājušajā nedēļā Ķibermanis kopā ar stūmējiem Mikni, Spriņģi un Intaru Dambi izcīnīja otro vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu