Tagad vai tikai nākamsezon - Rīgas "Dinamo" uzsākusi "būt vai nebūt" mēnesi (1)

Rīgas "Dinamo" Foto: Edijs Pālens/LETA
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" turnīra tabulā ir noslīdējis uz pēdējo vietu Rietumu konferencē, tomēr decembrī paredzēto spēļu grafiks liecina, ka rīdziniekiem vēl ir iespēja cīņu par "play-off" vismaz padarīt interesantu.

Jāsāk ar to, ka šobrīd rīdziniekus no izslēgšanas spēļu zonas šķir 11 punkti, kā arī viņiem ir par vienu aizvadītu maču mazāk nekā 8. vietā esošajai Minskas "Dinamo". Deficīts ir liels. Tik liels, ka tā sadeldēšana jau būtu tuvu brīnumam. Tomēr, ja ir kāds brīdis, kad "Dinamo" fani var pasapņot par šo brīnumu, tad tas pavisam noteikti ir decembris.

"Dinamo" hokejisti jau paspēja aizvadīt pirmo decembra maču, demonstrējot atzīstamu sniegumu pret allaž neērto Čerepovecas "Severstaļ". Pavisam noteikti šis bija sezonas saturīgākais mačs rīdzinieku izpildījumā pret konkrēto komandu. Un, galu galā, gadu gaitā iesēdusies doma, ka "Severstaļ" jau ir "mūsu līmeņa komanda, tikai neērta." Čerepoveca pēc mača pret rīdziniekiem uz brīdi pat atradās Rietumu konferences augšgalā, bet šobrīd (raksts tapis 3. decembrī) ierindojas 4. pozīcijā, apsteidzot Sanktpēterburgas SKA. 

Tāpēc punkts pret šo komandu vērtējams atzinīgi, jo Andreja Razina vadītie vīri vairs nav rīdzinieku tiešie konkurenti. Krikunova vadībā rīdzinieki demonstrēja daudz "dzīvāku" hokeju, kas pret "Severstaļ" nebūt nav vienkārši izdarāms. Mačā, kur reālistisks rezultāts bija kārtējā "baranka" turnīra tabulā, tika paņemts punkts.

Aplūkosim, kas tad rīdziniekus sagaida mēneša turpinājumā:

4. decembrī viesos pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo"

6. decembrī viesos pret Omskas "Avangard"

8. decembrī mājās pret Habarovskas "Amur"

10. decembrī mājās pret Maskavas apgabala "Vitjaz"

12. decembrī mājās pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo"

20. decembrī mājās pret Minskas "Dinamo"

22. decembrī viesos pret Maskavas apgabala "Vitjaz"

26. decembrī mājās pret Pekinas "Kunluņ Red Star" 

28. decembrī mājās pret Omskas "Avangard"

30. decembrī viesos pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo"

Uzreiz "acīs duras" četri mači, kuros, šobrīd jau jāsaka, obligāti ir jāņem divi punkti - spēle pret Habarovsku un Pekinu, kā arī divas tikšanās reizes ar "Vitjaz", kas ir rīdzinieku vistiešākie konkurenti. Šajos mačos mazāk nekā seši punkti kopsummā jau būs uzskatāms par neveiksmīgu rezultātu.

Tad seko spēles pret "Torpedo" un Minsku, kas šobrīd arī cīnās par 9. vietu rietumos. Šīs būs tā dēvētās četru punktu spēles. Šeit arī ir svarīgi izcīnīt uzvaras pamatlaikā, jo uzvara pagarinājumā nozīmētu, ka deficīts tiek samazināts tikai par pusi. Vai astoņi punkti rīdziniekiem un nulle pretiniekiem šajās spēlēs ir reālistisks scenārijs? Visticamāk, nē. Tomēr tas būtu ļoti nepieciešams.

Trīs uzvaras pret "Torpedo" šā brīža deficītu no deviņiem punktiem samazinātu līdz pat trim, kas jau būtu reālistiska iespēja cīņu par izslēgšanas spēlēm padarīt interesantu arī no "Dinamo" perspektīvas.

Atlikušie mači ir pret Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard". Šeit, protams, jebkurš punkts būs uzskatāms par panākumu, tomēr neaizmirsīsim, ka "Avangard" šosezon gluži nav aizvadītās sezonas "tanks", kuru Hārtlijs aizstūrēja līdz Gagarina kausam.

Iekrātais deficīts, kā jau minēts ir liels, bet decembra kalendārs ir pēdējais glābšanas riņķis rīdzinieku grimstošajai sezonai.

Kāpēc tieši decembrī vajag "būt"? Ja decembrī nebūs "būt", tad janvārī ne tik. Lūk, rīdzinieku kalendārs janvārī:

Jekaterinburgas "Automobilist" (divreiz)

Ufas "Salavat Julajev" (divreiz)

Minskas "Dinamo" (divreiz)

Nursultanas "Baris"

Magņitogorskas "Metallurg"

Čeļabinskas "Traktor"

Šobrīd tikai viena no šīm komandām neatrodas izslēgšanas spēļu zonā ("Baris" ieņem 10. vietu Austrumu konferencē) un sešas no deviņām spēlēm rīdziniekiem būs jāaizvada viesos.

Rīdzinieku situācija ir sarežģīta, bet to ir iespējams glābt. Tomēr laika vairs nav un Krikunova vadītajiem vīriem 2021./2022. gada sezonas glābšanas misiju ir jāsāk jau ar maču viesos pret "Torpedo".

Raksts tapis sadarbībā ar "Betsafe".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu