Lukašenko liek gatavot atbildes pasākumus uz ES sankcijām (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko.
Aleksandrs Lukašenko. Foto: Reuters/ScanPix

Reaģējot uz jaunajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām, Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko piektdien valdībai licis gatavot atbildes pasākumus, pavēstīja diktatora preses dienests.

"Valdībai kopumā šiem jautājumiem jāķeras klāt principiāli, bez liekas kavēšanās, konkrēti un militārā garā," sanāksmē, kas bija veltīta valsts ekonomikas attīstības jautājumiem, sacīja autoritārais līderis.

Šī nav pirmā reize, kad Baltkrievija pakļauta sankciju spiedienam, un krīzes komanda jau ir izveidota, norādīja Lukašenko.

ES dalībvalstu ministri ceturtdien apstiprināja piekto sankciju paketi pret Baltkrieviju. Tā pieņemta, reaģējot uz Lukašenko pret ES izvērsto hibrīduzbrukumu.

Sankcijas stājās spēkā nekavējoties pēc publicēšanas "Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī" ceturtdienas vakarā.

Sankcijas tiek noteiktas 17 personām un 11 kompānijām vai iestādēm. Sankcijām pakļauto uzņēmumu vidū ir arī Baltkrievijas nacionālā lidsabiedrība "Belavia". Sankcijas vērstas arī pret uzņēmumiem "Belarusneft" un "GrodnoAzot", kā arī pret tūrisma firmu "Centrkurort".

Starp fiziskajām personām, kas iekļautas "melnajā sarakstā", ir Baltkrievijas Robežapsardzības komitejas vadītājs Anatolijs Lapo, Ārlietu ministrijas preses sekretārs Anatolijs Glazs un televīzijas kanāla ONT vadītājs Marats Markovs.

Baltkrievijai noteikto ES sankciju sarakstā tagad pavisam ir 183 cilvēki un 23 kompānijas un iestādes.

Tiek gatavota arī sestā sankciju pakete pret Baltkrieviju, bet tā varētu būt gatava janvārī vai februārī.

Par jaunām sankcijām pret Baltkrieviju ceturtdien paziņoja arī Lielbritānija, Kanāda un ASV.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu