Covid-19 ⟩ Beļģija atkal pastiprina pasākumus pandēmijas ierobežošanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Mohammed Mehdi/shutterstock

Beļģijai pastiprinājusi noteikumus Covid-19 izplatības ierobežošanai, jo jaunākais inficēšanās gadījumu skaita pieauguma vilnis būtiski ietekmē veselības pakalpojumus un liedz nepieciešamo ārstēšanu saņemt cilvēkiem ar citām dzīvībai bīstamām slimībām, piektdien, 3. decembrī, paziņojis premjerministrs Aleksanders de Kro.

Bērnudārzos un sākumskolās Ziemassvētku brīvlaiks sāksies nedēļu agrāk - 20. ecembrī, turklāt bērniem no sešu gadu vecuma turpmāk jānēsā sejas maskas. Valdība arī noteikusi ierobežojumus pasākumiem telpās, kur drīkstēs pulcēties ne vairāk kā 200 cilvēku.

"Ir pārāk daudz cilvēku, kuri nesaņem nepieciešamo ārstēšanu slimnīcā, tādēļ jārīkojas ātri,"

de Kro sacīja žurnālistiem, piebilstot, ka 40% intensīvās aprūpes gultu Beļģijas slimnīcās pašlaik aizņem Covid-19 pacienti. "Tāda situācija nav pieļaujama," viņš uzsvēra.

Šī ir trešā nedēļa pēc kārtas, kad Beļģijas valdība ir pastiprinājusi ierobežojumus. Pagājušo piektdien valdība slēdza naktsklubus, kā arī noteica, ka nākamās trīs nedēļas bāriem un restorāniem durvis jāslēdz plkst. 23. Izskanēja pieļāvumi, ka šo laiku varētu saīsināt līdz plkst. 20, tomēr pagaidām Beļģijas valdība tādu lēmumu nav pieņēmusi.

Jaunākie dati liecina, ka 11 miljonu cilvēku apdzīvotajā Beļģijā inficēto skaits sasniedzis plato.

Nedēļas laikā vidēji atklāti 17 862 jauni inficēšanās gadījumi, kas ir par 6% vairāk nekā iepriekšējā nedēļā. Slimnīcās ievietoto Covid-19 pacientu skaits pieaudzis par 4%. Pašlaik Beļģijas slimnīcās ārstē vairāk nekā 3700 Covid-19 pacientu, no kuriem 821 atrodas intensīvās aprūpes nodaļās.

Pandēmijas laikā koronavīruss Beļģijā prasījis vairāk nekā 27 000 cilvēku dzīvību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu