VIDEO "XS" sērija bijusi uz izķeršanu. Autovadītāji neapmierināti ar CSDD e-pakalpojumu sistēmu (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: CHUTTERSNAP/Unsplash

Daudzi autovadītāji, kuri vēlējušies iegādāties izvēles XS sērijas numurus, ko 29. novembrī tirgošanā izlika Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), piedzīvojuši vilšanos e-pakalpojumu sistēmā, kur piedāvāja iegādāties īpašās numurzīmes, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Tāpat autovadītāji ir neizpratnē par spekulantiem, kuriem brīnumainā kārtā izdevās iegādāties numurus, bet pēcāk tos jau par daudz lielāku cenu pārdod internetā.

CSDD e-pakalpojumu interneta vietnē piedāvāja iegādāties XS sērijas numurus (no XS1 līdz XS99), sākot no 29. novembra plkst. 21. Ar raidījumu "Bez Tabu" sazinājās vairāki autovadītāji, kuri vēlējās iegādāties īpašās numurzīmes.

Vietnē soli pa solim veicot pieprasītās darbības (izvēlējušies numurus, norādījuši, kurā filiālē vēlas izņemt), atlicis vien samaksāt, bet piedzīvojuši vilšanos. Viens no autovadītājiem raidījumam pastāstīja par to sīkāk.

"Protams, gribēju ar vienu ciparu iegādāties, bet, saprotot, ka uz vienu ciparu būs liela rinda, tāpēc izvēlējos XS 90. Es jau biju sagatavojies. Plkst. 20:59 gaidīju sekundes. Tieši plkst. 21 iegāju, jau zināju, ko darīt, ko spiest. Pie pēdējā soļa, kad viss jau apstiprināts, kad numurs jau rezervēts, spiežu "iepazinos ar noteikumiem", "apstiprināt", bet izlec paziņojums "necilvēciskas aktivitātes".

Ko nozīmē "necilvēciskas aktivitātes"? Kas tas tāds? Otrreiz arī rādījās, ka veicu "necilvēciskas aktivitātes". Ko es tādu esmu izdarījis?

Protams, mēģināju no jauna ieiet. Katrreiz meta "necilvēciskas aktivitātes". Nācās man no jauna doties uz mājaslapu, bet tad jau numuri bija izpirkti," stāsta Jānis.

CSDD pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters raidījumu informēja, ka, piedāvājot jaunu numurzīmju sēriju, interese ir ļoti liela.

"Uz XS sērijas katru "gardāko" numurzīmi vienlaikus bija aptuveni 500 interesantu, kuri vienlaikus vēlējās iegūt īpašumā numurzīmi. Rezervēšana laika izteiksmē aizņem aptuveni 2,5-3 minūtes.

500 interesentu ķer vienu numurzīmi šo triju minūšu laikā. Mūsu drošības sistēma sadalīta posmos, līdz noteiktam posmam numurzīme nav reģistrēta nevienam no šiem 500 cilvēkiem. Līdz ar to numurzīme tiek tam, kurš pirmais nonāk pēdējā posmā. Attiecīgi pārējie 499 saņem atteikumu. Tad jau laiks ir pazaudēts, lai pieteiktos kādai citai īpašākajai numurzīmei," norāda Mālmeisters.

Viņš informēja, ka CSDD prāto par korekciju ieviešanu šajā sacensības pieejā, piedāvājot numurzīmju sērijas nākotnē.

Komentējot paziņojumu par "necilvēciskām aktivitātēm", kas parādījās vairākiem numuru "medniekiem", Mālmeisters norādīja, ka tāds parādās gadījumos, ja sistēmai rodas aizdomas par negodīgu paņēmienu izmantošanu.

Autovadītājs Jānis gan apgalvoja, ka neizmantoja negodīgus paņēmienus. Viņš pieļauj, ka sistēmai varēja šķist aizdomīgs, jo visas darbības veica ļoti veikli. Tomēr ātrās darbības Jānis skaidroja ar jau iepriekš gūtu pieredzi, jo jau pagātnē centies tikt pie citu sēriju numurzīmēm. Līdz ar to nebija aizķeršanās – zināja, kādas darbības jāveic bez aizdomāšanās.

Autovadītāji "Bez Tabu" pauda neizpratni par daudziem, kuri, laimīgā kārtā tiekot pie īpašajām numurzīmēm, tās uzreiz izlikuši pārdošanā. No CSDD iegādājušies par nepilniem 28 eiro, bet tālāk pārdod par krietni lielāku cenu. Kā noskaidroja "Bez Tabu", kāds spekulants par numurzīmi XS29 prasa 700 eiro.

Valsts policijā raidījumu informēja, ka likumsargiem rokas ir sasietas: likumā neesot paredzēta atbildība par šādu spekulāciju.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu