Aizturētas piecas personas aizdomās par terorakta plānošanu Somijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Somijas dienvidrietumos piektdien, 3. decembrī, tiesas priekšā stājas pieci cilvēki, kurus tur aizdomās par "terorakta plānošanu", ziņo policija.

Visas piecas Somijas dienvidrietumu pilsētā Kankānpē dzīvojošās personas aizturētas otrdien, informēja policija, uzsverot, ka sabiedrības drošība nav bijusi apdraudēta.

Somijas ziņu kanāls MTV vēsta, ka visi pieci aizturētie ir vīrieši un viņiem draud apsūdzības saistībā ar sprādzienbīstamiem priekšmetiem.

Martā Somijas drošības dienesta "Supo" kārtējā ziņojumā terorisma draudu līmenis valstī tika vērtēts kā paaugstināts, kas ir otrs zemākais četru punktu skalā.

Tomēr ziņojumā tika pausts brīdinājums par galēji labējo ekstrēmistu radītiem riskiem, kas esot satraucošāki nekā iepriekšējā gadā.

Somijā reti cilvēkus aiztur saistībā ar apsūdzībām par terorismu.

Valsts vēsturē pirmā prāva apsūdzībās par terorismu notika 2018. gadā, kad marokānim Abderrahmanam Buanānam piesprieda mūža ieslodzījumu. 2017. gada 18. augustā Buanāns, kuram bija atteikts patvērums Somijā, valsts dienvidrietumos Turku sadūra desmit cilvēkus, no kuriem divi nomira.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu