Polija fiksējusi vēl 62 mēģinājumus nelegāli iekļūt valstī no Baltkrievijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Baltkrievijas diktatoram Aleksandram Lukašenko turpinot hibrīduzbrukumu Eiropas Savienībai (ES), piektdien notikuši vairāk nekā 60 migrantu mēģinājumi nelegāli iekļūt Polijā no Baltkrievijas, sestdien pavēstīja Polijas robežsardze.

"Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 62 mēģinājumi nelegāli šķērsot Polijas un Baltkrievijas robežu," robežsardze pavēstīja tviterī.

Par palīdzību nelegālajiem migrantiem aizturēti četri cilvēki - divi Ukrainas pilsoņi, kā arī Afganistānas un Polijas pilsoņi.

Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas nelegāli iesūtīt tūkstošiem migrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Savukārt kopš 8.novembra notiek masveidīgi migrantu mēģinājumi no Baltkrievijas puses vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā. Ir arī notikušas migrantu sadursmes ar Polijas robežsargiem, armiju un policiju.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu