Ministrija: Epidemioloģiskā drošība ir svarīgāka par iespējām visērtāk piekļūt bankomātiem (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Cilvēku tiesības izmantot drošākus pakalpojumus epidemioloģiski drošā vidē un pēc iespējas būt pasargātiem no Covid-19 riskiem ir augstākas par cilvēku bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem tiesībām sev visērtākā veidā izmantot bankomātus, Veselības ministrijas (VM) pauda sagatavotajā atbildes vēstulē Tiesībsarga birojam.

Tiesībsarga biroja pārstāve Ineta Piļāne iepriekš pauda viedokli, ka būtu jārod risinājums saistībā ar liegumu cilvēkiem bez Covid-19 sertifikāta izmantot bankomātus lielajos tirdzniecības centros, jo šī prasība esot nesamērīgs ierobežojums pieejai īpašumam, kas esot pretrunā ar pašas valdības lemto, ka finanšu pakalpojumiem ierobežojumi nav noteikti.

VM atbildē uzsver, ka tirdzniecības centri ar platību virs 1500 kvadrātmetriem, kas strādā tikai epidemioloģiski drošā vidē, nav vienīgā vieta, kur pieejami bankomāti. Tādēļ cilvēkiem ir alternatīvas iespējas izmantot bankomātus, kas atrodas ārā vai mazākās tirdzniecības vietās.

"Papildus ir jāņem vērā, ka valsts ikvienam cilvēkam nodrošina iespēju bez maksas vakcinēties, tādēļ tā ir katra cilvēka izvēle, izmantot valsts doto iespēju vai neizmantot,

apzinoties arī iespējas izmantot epidemioloģiski drošā vidē sniegtos pakalpojumus, vai tikai izmantot pakalpojumus, kas pieejami bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta," teikts VM sagatavotajā vēstules projektā.

Ekonomikas ministrija (EM) informēja, ārkārtējās situācijas laikā lēmums, kurā zonā izvietoti bankomāti un pakomāti, atstāts tirdzniecības centru un šo ierīču īpašnieku ziņā. Ministrijā atklāja, ka, strādājot pie tirdzniecības regulējuma Covid-19 ārkārtējās situācijas laikā, tika diskutēti arī jautājumi par bankomātu, pakomātu un līdzīgu pašapkalpošanās ierīču izvietojumu tirdzniecības centros.

Tāpat EM bankomātu pieejamības jautājumu pārrunājusi arī ar Finanšu nozares asociāciju, kas norādījusi, ka problēmas ar naudas izmaksas bankomātiem pēc būtības nav.

Kā ziņots, saistībā ar augstiem Covid-19 saslimstības rādītājiem valstī līdz nākamā gada 11. janvārim izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā personām bez Covid-19 sertifikātiem būtiski ierobežota dažādu pakalpojumu saņemšana.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu