Krievijas pasažieru lidmašīnai nācies mainīt augstumu, lai izvairītos no NATO lidaparāta (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: X90156/SCANPIX

Maskava svētdien paziņojusi, ka Krievijas pasažieru lidmašīnai nācies mainīt lidojuma augstumu, lai izvairītos no NATO izlūkošanas lidmašīnas virs Melnās jūras.

Krievijas lidsabiedrības "Aeroflot" lidmašīnai, kas lidoja no Telavivas uz Maskavu, piektdienas rītā nācās samazināt augstumu par 500 metriem, lai ievērotu distanci ar NATO lidmašīnu CL600, ko piloti varējuši redzēt no kabīnes ar neapbruņotu aci, paziņoja Krievijas Federālā gaisa transporta aģentūra. Pasažieru lidmašīnā atradās 142 cilvēki.

Aģentūra sestdien ziņoja, ka vēl vienai mazākai lidmašīnai, kas lidoja no Sočiem uz Skopji, arī nācās mainīt lidojuma kursu, lai izvairītos no izlūkošanas lidmašīnas.

Krievijas Federālā gaisa transporta aģentūra neatklāja, no kuras valsts bijusi izlūkošanas lidmašīna, bet Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova lika noprast, ka tā bijusi ASV lidmašīna, piebilstot, ka tā gandrīz izraisījusi katastrofu.

Aģentūra paziņoja, ka iesniegs diplomātisku protestu.

Incidents noticis laikā, kad Rietumos un Kijevā nerimst bažas, ka Krievija plāno jaunu uzbrukumu Ukrainai.

Savienotās Valstis un tās sabiedrotie jau nedēļām ilgi pauž satraukumu par Krievijas karaspēka koncentrēšanos pie Ukrainas robežām, bet Krievija noraidījusi šīs bažas un apsūdzības, nosaucot tās par "histēriju".

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu