Vairākās Eiropas pilsētās notikuši protesti pret Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki protestē pret Covid-19 ierobežojumiem Vīnē.
Cilvēki protestē pret Covid-19 ierobežojumiem Vīnē. Foto: X02762/SCANPIX

Vairākās Eiropas pilsētās nedēļas nogalē notikuši protesti pret ierobežojumiem, kas ieviesti cīņā pret Covid-19.

Luksemburgā protestētāji ielauzās Ziemassvētku tirdziņā, sagāžot barjeras, kas norobežoja tirgus teritoriju. Notika vairāki nelieli incidenti un tirdziņš tika slēgts.

Protestētāji arī devās uz parlamenta ēku, kurai piekļuve tika norobežota. Protestos Luksemburgā piedalījās aptuveni 2000 cilvēku.

Tikmēr Vīnē sestdien uz protestiem sapulcējās 40 000 cilvēku, no kuriem daudzi iestājās pret obligāto potēšanos pret Covid-19, ko Austrijā plānots ieviest februārī. Pieci cilvēki tika aizturēti. Vienas aizturēšanas laikā tika ievainoti četri policisti.

Daudzi cilvēki Vīnē bija ieradušies uz protestiem bez sejas maskām.

Austrijā karantīnas režīms ir spēkā kopš novembra vidus un plānots, ka ierobežojumi paliks spēkā līdz 11.decembrim.

Nīderlandē protestos Utrehtā piedalījās aptuveni 5000 cilvēku. Taču atšķirībā no pēdējā laika protestiem Nīderlandē, šoreiz par vardarbīgiem incidentiem netika ziņots.

Arī Itālijas varasiestādes ziņoja par protestiem dažādās valsts pilsētās, sākot no dažiem desmitiem protestētāju Romā un beidzot ar tūkstošiem demonstrantu Turīnā un Boloņā. Par vardarbību ziņots netika, bet vairākos gadījumos protestētāji neievēroja prasību par masku valkāšanu.

Protesti šodien notika arī Briselē. Tur simtiem cilvēku pauda neapmierinātību ar Beļģijā piektdien ieviestajiem ierobežojumiem.

Beļģijas valdība piektdien paziņoja, ka bērnudārzi un sākumskolas brīvdienu sezonā tiks slēgti nedēļu agrāk, un turpmāk bērniem jāvalkā maskas no sešu gadu vecuma. Pasākumos iekštelpās atļauts pulcēties ne vairāk kā 200 cilvēkiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu