Bordāns: Valdība būs "elastīga", kad lems par dzīvi pēc 11. janvāra (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Zane Bitere/LETA

Lemjot par to, kādus ierobežojumus atcelt un kādus atstāt spēkā pēc Covid-19 dēļ noteiktās ārkārtējās situācijas beigām, valdība būs elastīga, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" solīja tieslietu ministrs, Ministru prezidenta biedrs Jānis Bordāns (JKP).

Šādi viņš atbildēja uz jautājumu, vai ir zināmi konkrēti saslimstības rādītāji, pie kuriem valdība pieņems izbeigt vai pagarināt ārkārtējo situāciju pēc 11.janvāra. "Tomēr mēs skatīsimies elastīgi tajā brīdī, kad tuvosies 11.janvāris, un ņemsim vērā nevis sausi kādu ciparu, bet arī to, kāda ir situācija ar drošību un situācija sabiedrībā," norādīja ministrs.

"Ja mēs salīdzinām reģionālā griezumā, tad Latvijā ir līdzīga situācija kā Lietuvā un Igaunijā, neskatoties uz to, ka ir nedaudz dažādi režīmi," piebilda Bordāns.

Viņaprāt, domājot par Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem, valdība nedrīkst "skatīties plakani". Jāņem vērā arī tas, ka, piemēram, tuvojoties Ziemassvētku brīvdienām, cilvēki pieprasa iespējas kaut ko iegādāties, kaut kur atpūsties, sacīja politiķis, paužot redzējumu, ka šīs iespējas ir nepieciešams līdzsvarot.

Skaidrojot iemeslus, kāpēc, viņaprāt, arī pandēmijas laikā cilvēkiem būtu jādod iespējas ekonomiskām aktivitātēm, Bordāns minēja nepieciešamību taupīt valsts budžeta līdzekļus, kas citādi būtu jāizmaksā uzņēmumiem kompensācijās.

Kā ziņots, Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija līdz nākamā gada 11.janvārim.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu