VIDEO ⟩ Tukumā policija aizturējusi Aldi Gobzemu (65)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Valsts policija pirmdien Tukumā aizturējusi Saeimas deputātu Aldi Gobzemu (LuK), paziņoja Valsts policija.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā pavēstīja, ka pirmdien Tukumā tika konstatēta iepriekš nepieteikta, nesankcionēta sapulce, pārkāpjot likumu "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem".

Notikuma vietā policijas amatpersonas pasākuma organizatoru aicināja nekavējoties pārtraukt administratīvo pārkāpumu, taču persona atteicās to darīt. Līdz ar to saskaņā ar Administratīvās atbildības likumu persona tika aizturēta un nogādāta policijas iecirknī, lai pieņemtu paskaidrojumu, informēja policijā.

Aģentūra LETA pārliecinājās, ka saskaņā ar policijas minēto likumu aizturēt personu drīkst ne ilgāk kā uz četrām stundām. Personas aizturēšanas laiku skaita no faktiskās aizturēšanas brīža.

Vienlaikus policijā norādīja, ka notikuma vietā konstatēti epidemioloģiskās drošības noteikumu pārkāpumi, proti, ārpus telpām pulcinot vairāk nekā 20 cilvēkus.

Deputāta brīvības ierobežošana, tajā skaitā aizturēšana administratīvajā procesā, var tikt īstenota tikai ar Saeimas piekrišanu, aģentūrai LETA pauda Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere.

Satversmes 29.pantā cita starpā noteikts, ka Saeimas locekli nevar apcietināt, izdarīt pie viņa kratīšanas, ne citādi aprobežot viņa personas brīvību, ja tam nepiekrīt Saeima. Saeimas locekli var apcietināt, ja to notver pie paša nozieguma pastrādāšanas.

Sociālo tīklu vietnēs ievietotajos video redzams, ka deputāts tiek ievietots policijas automašīnā aizturētajiem paredzētajā nodalījumā. Pirms aizturēšanas deputāts pretojies ievietošanai automašīnā, kā arī pirms tam vairākas minūtes izvairījās no sadarbības ar tiesībsargiem. Video redzams, ka Gobzems tika saslēgts rokudzelžos.

Kā izriet no video redzamā, tad Gobzems pirms aizturēšanas aktīvi sarunājās ar formās tērptajiem policistiem un prasīja likumsargiem parādīt dienesta apliecību.

Gobzems ar speciāli sagādāto un aplīmēto autobusu bija ieradies Tukumā, kur tika sākta viņa reklamētā protesta akcija pret valsts varu. Tikšanās vieta bija paredzēta pie veikala "Lidl", bet aizturēšana notika pāri ielai pie vietējās benzīna uzpildes stacijas.

Uz Gobzema ierašanos Tukumā bija sanākuši vairāki desmiti cilvēku, no kuriem daļa skaļi likumsargiem pārmeta par politiķa aizturēšanu.

Tāpat viņam bija pirmdien paredzēta tikšanās Talsos, Ventspilī un Liepājā. Savukārt 13.decembrī reklamēta akcija pie Rīgas pils.

Jau ziņots, ka Valsts policija iepriekš Gobzemam par šogad 4.augustā Rīgā nesankcionēto protesta akciju pret "obligātu vakcināciju" piemēroja 350 eiro un 2000 eiro lielu administratīvo sodu. Savukārt par 18.augustā protesta akcijā "pret obligātu vakcināciju" notikušajiem pārkāpumiem deputātam policija piemērojusi administratīvos sodus 6700 eiro apmērā.

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu