Traģēdiju pārvērš biznesa iespējā. Dūmu pārklātas vīnogas Kalifornijā pārtop par degvīnu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Pēc 2020. gada meža ugunsgrēkiem Kalifornijā dūmi pārklāja vīna laukus Napas apgabalā un aromāts iesūcās vīnogās, piešķirot vīnam "pelnu trauka" smaržu. Kāda uzņēmējs pārvērta bojāto ražu degvīnā un ieņēmumus novirzīja Kalifornijas ugunsdzēsības fondam, ziņo portāls "Reuters".

"Pine Ridge" vīna lauku īpašnieks Nikolass Kvils pēc meža ugunsgrēkiem baidījās par ražu un steidzās to novākt, jo pēc 2017. gada traģēdijas viņa gatavotajām vīnam bija "pelnu trauka" smārds. 

Taču bija par vēlu - dūmu smaka paspēja iesūkties vīnogās.

Tā vietā, lai vīnu izlietu ārā, "Pine Ridge" nolēma sadarboties ar uzņēmumu "Hangar 1 Vodka" un vīnogas pārvērta degvīnā "Smoke Point". Visi ieņēmumi no pārdošanas tiek novirzīti Kalifornijas ugunsdzēsības fondam. 

Nikolass Kvils atzina, ka uzņēmums piedzīvojis finansiālu triecienu pēc ražas zaudēšanas, taču piebilst, ka sabojātu vīnogu pārvēršana degvīnā varētu būt veids, kā izmantot vīnogas nākamajās ugunsgrēka sezonās.

Pieaugošais savvaļas ugunsgrēku skaits un intensitāte lielā mērā ir saistīta ar ilgstošu sausumu un klimata pārmaiņu radīto pārmērīgo karstumu, atzīst zinātnieki.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu