Sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu Kurzemē un Vidzemē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Apledojums. Ilustratīvs attēls
Apledojums. Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Šorīt sniegs un apledojums vietām Kurzemē un Vidzemē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotie ceļa posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 20 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Rīgas apvedceļa (A4) posmā no Baltezera līdz Saulkalnei, Daugavpils šosejas (A6) posmā no Rīgas līdz Saulkalnei, Liepājas šosejas (A9) posmā no Blīdenes līdz Skrundai, kā arī Ventspils šosejas (A10) posmā no Strazdes līdz Ventspilij.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Saldus un Talsu apkārtnē.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu