Pēc ielidošanas Latvijā pienākums ievērot pašizolāciju līdz negatīva testa saņemšanai būs arī vakcinētajiem un pārslimojušajiem (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Horth Rasu/Shutterstock.com

Pienākums ievērot pašizolāciju līdz negatīva Covid-19 testa rezultāta saņemšanai būs arī personām ar derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, kas starptautiskajā lidostā "Rīga" ierodas no valsts ar īpaši augstu Covid-19 izplatības risku un tiem, kuriem Valsts policijas (VP), Valsts robežsardzes vai lidostas "Rīga" darbinieks ir norādījis uz pienākumu veikt Covid-19 testu, otrdien nolēma valdība.

To paredz apstiprinātie grozījumi rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu".

Līdzšinējais regulējums paredzēja, ka cilvēkiem, kas ierodas Latvijā caur lidostu "Rīga", ir tiesības brīvprātīgi veikt Covid-19 par valsts budžeta līdzekļiem. Tāpat arī ir nosacījums, ka VP, valsts robežsardzes un lidostas "Rīga" darbinieki konkrētiem pasažieriem, kas ierodas no īpaši augsta riska valstīm, var norādīt veikt Coivd-19 testu obligāti. Tādējādi pašizolācija līdz negatīva testa saņemšanai jāievēro visām personām, kas veikušas testu.

Vienlaikus, kā norāda Veselības ministrija, ņemot vērā to, ka cilvēki, kas brīvprātīgi veic Coivd-19 testu ir motivēti un ar izpratni ievēro epidemioloģiskās drošības pasākumus, nav nepieciešamības šiem cilvēkiem noteikt pienākumu ievērot pašizolāciju.

Kā ziņots, valdība 30.novembrī apstiprināja grozījumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, kuri paredz, ka, ieceļojot Latvijā, lidostā "Rīga" varēs veikt brīvprātīgu, bezmaksas Covid-19 testu.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā to, ka pēdējo dienu laikā pasaulē un arī Eiropas valstīs pakāpeniski izplatās jaunais Covid-19 vīrusa omikrona paveids un, lai iespēju robežās mazinātu šī vīrusa ievešanu Latvijas teritorijā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu