Navaļnijs sociālajos tīklos paziņojis, kādu darbu izvēlējies cietumā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: Reuters/ScanPix

Ieslodzījumā esošais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs otrdien sociālajos tīklos pavēstījis, ka sācis darbu cietuma šūšanas cehā, pakļaujoties ieslodzījuma vietas vadības pamudinājumam.

Vladimiras apgabala cietuma vadība opozicionāru informējusi, ka viņam ir jāsāk strādāt.

"Jūsu, ieslodzītais Navaļnij, labošana nav iespējama bez iesaistīšanas darba aktivitātēs. Jūs pie mums sēžat deviņus mēnešus, būtu laiks sākt strādāt," sociālajos tīklos Navaļnijs pārstāsta cietuma amatpersonu teikto.

Vakanču vidū, kas piedāvātas ieslodzītajiem, bijis darbs pavāra, cepēja un šuvēja amatos.

Kā skaidroja Navaļnijs, viņš apsvēris domu par pievēršanos maizes cepēja amatam, tomēr beigās izšķīries pa labu šūšanai.

Kā atgādina "Radio Brīvība", ieslodzījuma laikā Krasnokamenskā šuvēja motorista profesiju apguvis arī Kremļa nežēlastībā kritušais naftas magnāts Mihails Hodorkovskis. Pēc tam, kad viņš nokārtojis eksāmenu šajā profesijā, viņa lūgums par atbrīvošanu pirms termiņa beigām noraidīts.

Navaļnijs 17.janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijā notikušās saindēšanas ar ķīmisko ieroci "Novičok".

2.februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Oktobrī Navaļnijam tika piešķirta Eiropas Savienības augstākais cilvēktiesību apbalvojums - Saharova balva par domas brīvību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu