Valdība precizējusi atbalsta programmas Covid-19 krīzē cietušajiem uzņēmumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Valdība otrdien precizēja atbalsta programmas Covid-19 krīzē cietušajiem uzņēmumiem, informē Ekonomikas ministrija (EM).

Apstiprinot grozījumus atbalsta programmās Covid-19 krīzes skartajiem tirdzniecības un sporta centriem un kultūras, atpūtas un izklaides vietām, palielināts atbalsta slieksnis saistīto uzņēmumu grupai, kā arī precizēts atbalsta apmērs. Tāpat apstiprināti grozījumi apgrozāmo līdzekļu grantu un algu subsīdiju programmās.

EM atzīmē, ka, ņemot vērā grozījumus Eiropas Komisijas (EK) pagaidu regulējumā, atbalsta programmā Covid-19 krīzes skartajiem tirdzniecības un sporta centriem un kultūras, atpūtas un izklaides vietām palielināts maksimālais atbalsta slieksnis saistīto uzņēmumu grupai no 1,8 miljoniem eiro līdz 2,3 miljoniem eiro.

Tā kā tirdzniecības, sporta centri, kultūras, atpūtas un izklaides vietas var pieteikties arī atbalstam apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, līdz ar grozījumiem noteikts kopējais atbalsta apmērs, nosakot, ka atbalsts tirdzniecības centriem kopā ar piešķirto atbalstu apgrozāmajiem līdzekļiem par 2021.gada oktobri un novembri nevarēs pārsniegt 90% no tirdzniecības centra apgrozījuma 2019. vai 2020.gada novembrī.

Tāpat noteikts, ka atbalsts sporta centriem kopā ar piešķirto atbalstu apgrozāmajiem līdzekļiem par 2021.gada oktobri un novembri un tirdzniecības centra piešķirto atlaidi (ja tāda piešķirta), nevarēs pārsniegt 90% no attiecīgā triju mēnešu kopējā apgrozījuma 2021.gada jūlijā, augustā un septembrī vai 2019.gada oktobrī, novembrī un decembrī.

Tikmēr atbalsts kultūras, izklaides un atpūtas vietām kopā ar piešķirto atbalstu apgrozāmajiem līdzekļiem par 2021.gada oktobri, novembri un decembri, tirdzniecības centra piešķirto atlaidi (ja tāda piešķirta) un nodokļu maksātāja atbalsta perioda apgrozījums nevar pārsniegt 90% no triju mēnešu kopējā apgrozījuma apmēra 2021.gada jūlijā, augustā un septembrī vai 2019.gada oktobrī, novembrī un decembrī.

Vienlaikus līdz ar grozījumiem precizēta nodokļu maksātāju iesniedzamā informācija par noteiktajiem mēnešiem, kā arī noteikts, ka sporta centri, kultūras, atpūtas un izklaides vietas atbalstu nesaņem par iznomātajām biroja telpām un tirdzniecības telpām komercdarbībai.

Vienlaikus Ministru kabinets apstiprināja grozījumu apgrozāmo līdzekļu grantu un algu subsīdiju programmā, nosakot, ka atbalstu varēs saņemt arī tādi uzņēmumi, kas šā gada laikā mainījuši saimnieciskās darbības pamatdarbības veidu. Praksē konstatēts, ka nereti saimnieciskās darbības veicēji ir mainījuši vai pārstrukturējuši savu saimniecisko darbību, attiecīgi mainot arī pamatdarbības veidu jeb NACE otro kodu, kā rezultātā to reģistrētais saimnieciskās darbības pamatdarbības veids faktiski neatbilst atbalsta programmās noteiktajām atbalstāmajām nozarēm.

Savukārt algu subsīdiju programmā salāgotas normas ar Ministru kabineta noteikumiem "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", nosakot, ka izņēmums neveiktai vakcinācijai ir klīniskās universitātes slimnīcas speciālista atzinums vai klīniskās universitātes slimnīcas ārstu konsīlija slēdziens par nepieciešamību atlikt vakcināciju. Algu subsīdiju atbalstu var saņemt nodarbinātie ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu