Bijušais britu karavīrs pieprasa viena miljona eiro kompensāciju par piedzīvoto aukstumu Igaunijā (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Kāds bijušais karavīrs no Lielbritānijas iesūdzējis tiesā savas valsts Aizsardzības ministriju par 860 000 sterliņu mārciņu (vairāk nekā viena miljona eiro) kompensāciju, ko viņš pieprasa par smagiem runas traucējumiem, kurus, kā viņš apgalvo, viņam radījusi aukstā ziema Igaunijā, ziņo portāls ERR.

31 gadu vecais britu karavīrs Čileše Mvamba uz Igauniju tika nosūtīts dienēt NATO sabiedroto kaujas grupas sastāvā 2017. gada ziemā. Viņš bija dislocēts Igaunijā no 10. novembra līdz 3. decembrim.

Mvamba uzskata, ka, dienējot Igaunijā, viņam iestājusies hipotermija, kas savukārt saasinājusi viņa stostīšanās problēmu. Vīrietim jau kopš bērnības ir bijušas problēmas ar stostīšanos, taču viņš uzskata, ka problēma saasinājās pēc tam, kad Igaunijā pārdzīvojis aukstos laikapstākļus. Tāpat karavīrs apgalvo, ka vēl vienas Igaunijas ziemas sekas ir ilgstošs posttraumatiskais stresa sindroms.

Pret Aizsardzības ministriju iesniegtajā prāvā vīrietis apgalvo, ka pēc Igaunijā gūtās traumas viņa stostīšanās kļuvusi tik spēcīga, ka viņa runāšana kļuvusi nesaprotama.

Britu tabloīdi ziņo, ka ministrija ir uzņēmusies atbildību par "aukstuma traumu" Igaunijā, taču tā nav piekritusi nodarīto zaudējumu apmēram un nav gatava maksāt prasīto kompensāciju. Tiesas process paredzēts nākamā gada jūnijā.

Portāls ERR ziņo, ka 2017. - 2018. gada ziema Igaunijā bijusi nosacīti silta. No decembra līdz februārim vidējā temperatūra bija -2,4 grādi.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu