Policija kriminālprocesā meklē, kurš Gobzema nesankcionētajā sapulcē iespēra policistei (30)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aldis Gobzems (priekšplānā) neilgi pēc atbrīvošanas.
Aldis Gobzems (priekšplānā) neilgi pēc atbrīvošanas. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Valsts policija kopumā pret Saeimas deputātu Aldi Gobzemu (LuK) sākusi 12 administratīvo pārkāpumu procesus par iespējamiem pārkāpumiem pasākumos Tukumā, Talsos, Ventspilī un Liepājā.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA skaidroja, ka pret sapulču organizatoru policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesus, piemēram, par nepakļaušanos amatpersonu likumīgajām prasībām, sīko huligānismu un likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" pārkāpumiem.

Policija arī noskaidrojusi daļu no nesankcionēto sapulču apmeklētājiem, un patlaban turpinās konstatēto materiālu izvērtēšana. Līdz šim septiņos gadījumos sākti administratīvā pārkāpuma procesi pret sapulču dalībniekiem.

Patlaban Tukuma iecirknī sākts arī viens kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par uzbrukumu varas pārstāvim par to, ka pagaidām nenoskaidrota persona iespēra policijas inspektorei, kura tobrīd veica dienesta pienākumus, lai novērstu pārkāpumus.

Valsts policija atkārtoti aicina neapmeklēt šādas nesankcionētas sapulces un ievērot valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības, lai nepieļautu vēl lielāku Covid-19 infekcijas izplatības risku, radot lielāku veselības apdraudējumu gan pašiem pasākuma apmeklētājiem, gan apkārtējiem.

Gobzems otrdien bija ieradies uz tikšanos ar atbalstītājiem Kuldīgā, Saldū, Dobelē un Jelgavā, taču šajās pilsētās netika aizturēts. Informāciju par to, vai par pasākumiem šajās pilsētās sākti administratīvā pārkāpuma procesi, policija aģentūrai LETA solīja sniegt trešdien.

Gobzems trešdien plāno līdzīgas tikšanās ar atbalstītājiem Siguldā, Cēsīs, Valmierā un Smiltenē, bet ceturtdien Madonā, Rēzeknē un Daugavpilī. Nākamajās dienās viņš plānojis tikšanos ar atbalstītājiem Rīgas mikrorajonos.

Jau ziņots, ka Gobzems (LuK) pirmdien bija ieradies uz tikšanos ar atbalstītājiem Tukumā, Talsos, Ventspilī un Liepājā. Tukumā, Ventspilī un Liepājā deputātu īslaicīgi aizturēja.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu