Ķīnas hokeja izlasei tomēr ļaus piedalīties olimpiskajās spēlēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Starptautiskā ledus hokeja federācija (IIHF) nav mainījusi Ķīnas vīriešu hokeja izlases statusu dalībai 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs, informē IIHF.

Rudenī jaunievēlētais IIHF prezidents Liks Tārdifs izteicās, ka Ķīnas izlase varētu zaudēt vietu olimpisko spēļu turnīrā. Kā mājiniecei Ķīnai iepriekš bija atvēlēta vieta olimpiskajā turnīrā, taču vīriešu izlase nav spēlējusi kopš 2019. gada un reitingā ieņem vien 32. vietu.

IIHF Padome lēmusi paturēt spēkā 2018. gada Kongresā pieņemto lēmumu par mājinieku kvotas piešķiršanu Ķīnas vīriešu izlasei. Gadījumā, ja Ķīna zaudētu vietu olimpiskajā turnīrā, tajā, visticamāk, piedalītos Norvēģija, kas rangā ir visaugstāk no olimpisko ceļazīmi neizcīnījušajām izlasēm.

Ķīnai olimpiskajās spēlēs jāspēlē A grupā ar Kanādu, ASV un Vāciju.

Grupu turnīri norisināsies no 9. līdz 13. februārim, 15. februārī būs izslēgšanas turnīra pirmā kārta, bet dienu vēlāk - ceturtdaļfināli. Pusfināli notiks 18. februāri, dienu vēlāk tiks aizvadīta bronzas spēle, bet olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 20. februārī.

Olimpiskajā turnīrā 12 izlases būs sadalītas trīs apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Labākās četras komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas izlases cīnīsies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Latvijas hokejisti Pekinas olimpisko spēļu C grupas turnīrā spēlēs ar Somiju, Zviedriju un Slovākiju. B grupā cīnīsies Krievijas Olimpiskās komitejas vienība, Čehija, Šveice un Dānija, bet A grupā spēlēs Kanāda, ASV, Vācija un mājiniece Ķīna.

Nacionālā hokeja līga (NHL) un NHL spēlētāju asociācija (NHLPA) šogad ar IIHF panāca vienošanos par spēlētāju dalību 2022. gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu turnīrā.

Vienošanās paredz pārtraukumu 2021./2022. gada NHL regulārajā čempionātā, lai hokejisti varētu piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs. Līgumā gan ir atruna, ka to var lauzt, ja NHL/NHLPA uzskatīs, ka Covid-19 pandēmijas apstākļi ir apgrūtinoši vai nedroši spēlētājiem.

2018. gadā Phjončhanā olimpisko spēļu turnīrs aizritēja bez NHL spēlētāju dalības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu