Raidījums: Lembergam bez Covid-19 ir arī ilgstošas un hroniskas slimības (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Apsūdzētais Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs tiesas sēdes laikā Rīgas apgabaltiesā, kur viņam, viņa dēlam Anrijam un kādreizējam Lemberga biznesa partnerim Ansim Sormulim pirmās instances tiesa pasludina saīsināto tiesas spriedumu tā dēvētajā Aivara Lemberga krimināllietā.
Apsūdzētais Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs tiesas sēdes laikā Rīgas apgabaltiesā, kur viņam, viņa dēlam Anrijam un kādreizējam Lemberga biznesa partnerim Ansim Sormulim pirmās instances tiesa pasludina saīsināto tiesas spriedumu tā dēvētajā Aivara Lemberga krimināllietā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Tuvāko dienu laikā plānots izlemt, vai saistībā ar bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") ievietošanu cietumu slimnīcā Olainē Covid-19 dēļ lūgt mainīt viņam noteikto drošības līdzekli, atbrīvojot no apcietinājuma. Lemberga aizstāvis Māris Grudulis raidījumam "TV3 Ziņas" atklāj, ka bijušajam mēram ir arī ilgstošas un hroniskas slimības.

Aivara Lemberga advokāts iesniedzis Rīgas Apgabaltiesā lūgumu atbrīvot viņa klientu no apcietinājuma veselības stāvokļa dēļ.

Rīgas apgabaltiesā Lembergu apcietināja 22. februārī, un kopš tā laika viņš ir cietumā. Nesen Lembergu pārveda uz Olaines cietuma slimnīcu, jo viņš ir sasirdzis ar Covid-19.

Pēc advokāta teiktā, Lembergs ar “Johnson&Johnson” vakcīnu pret Covid-19 potēts 10. maijā. Esot apcietinājumā, vairāk nekā divus pēdējos mēnešus Lembergs lūdzis balstvakcīnu, taču tā neesot nodrošināta, kā arī neesot saņemtas atbildes uz viņa un aizstāvju lūgumiem šajā jautājumā. Piektdien, 3. decembrī, Lembergu pārveda uz Latvijas cietumu slimnīcu Olainē, bet pirmdien, 6. decembrī, advokāts vērsās tiesā, lūdzot, lai viņa klientu atbrīvo veselības stāvokļa dēļ.

“Jāņem vērā, ka Aivars Lembergs ir saslimis ne tikai ar Covid-19, viņam ir arī ilgstošas un hroniskas slimības, tai skaitā šī trūce, ko viņš guva, atrodoties ieslodzījuma vietā un ņemot vērā Covid-19, pastāv ļoti liels risks dažādām komplikācijām.

Kāda gan var būt sajūta, ja esi inficēts ar Covid-19 un aizvests uz slimnīcu! Domāju, ka sajūta laba nevar būt," saka Māris Grudulis, Lemberga advokāts.

Lēmumu, vai atbrīvot Lembergu, tiesnesis, visticamāk, pieņems trīs dienu laikā. Ieslodzījuma vietu pārvaldē uz jautājumu, vai tiešām Lembergam liegta balstvakcīna, neatbildēja, jo šī informācija satur sensitīvus datus.

Plašāk TV3 Ziņas sižetā:

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu