Cipule: Ceram, ka omikron būs pēdējais grieķu alfabēta burts, ar ko jāsaskaras Covid-19 kontekstā (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Jācer, ka omikron būs pēdējais grieķu alfabēta burts, ar ko jāsaskaras Covid-19 kontekstā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule.

Vērtējot pašreizējo epidemioloģisko situāciju, NMPD vadītāja atzina, ka tā ir stabilizējusies, taču aizvien ik dienas slimnīcā nonāk vairāki desmiti Covid-19 pacientu. Cipule sacīja, ka pašlaik jaunais Covid-19 izraisošā vīrusa paveids rada bažas, jo tas ir lipīgāks par delta variantu, taču vienlaikus vēl nav skaidrs, vai omikron izraisa smagāku slimības gaitu.

NMPD savā darbā pamazām atgriežas ierastajā kārtībā, un iedzīvotājiem ir iespēja drošāk vērsties pēc mediķu palīdzības ar sūdzībām, kas nav saistītas tikai ar Covid-19 un dzīvībai bīstamām veselības problēmām.

"Tagad cilvēki var drošāk vērsties pie NMPD. Esam atgriezušies pie iepriekšējā režīma, un ar cerībām skatāmies uz slimnīcām, kas varēs pārprofilēt slimnīcas atpakaļ," sacīja NMPD vadītāja. Viņa arī aicināja lieki nekavēt mediķu nokļūšanu pie pacientiem, pieprasot NMPD darbiniekiem uzrādīt Covid-19 sertifikātus, jo NMPD strādā tikai cilvēki ar Covid-19 sertifikātu.

Cipule pauda, ka pašlaik ļoti auksto laikapstākļu dēļ cilvēki vairāk pulcējas telpās, nevis pavada laiku ārā, kas rada paaugstinātus inficēšanās riskus. Tas pats attiecas uz gaidāmajiem svētkiem, kad cilvēki gribēs tikties ar radiniekiem un draugiem. "Vienmēr stingri jāizvērtē, kāda situācija ir ģimenē, darba kolektīvā. Ne vienmēr viss ir atkarīgs no valdības. Divus gadus esam dzīvojuši, mācoties, kā sadzīvot ar vīrusu," teica Cipule, piebilstot, ka iedzīvotāju piesardzība Covid-19 uzliesmojuma laikā palīdzēja samazināt slimības izplatību.

"Ceram, ka omikron būs pēdējais, ar kādu grieķu alfabēta burtu būs jāsaskaras. Gaidām, ka no nākamā gada varēsim atgriezties pie kādas normālas dzīves," cerību pauda Cipule.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu