"Swedbank Latvija" valdes priekšsēdētāja amatu pametīs Reinis Rubenis (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere / LETA

Pēc pavadītiem pieciem gadiem amatā "Swedbank Latvija" valdes priekšsēdētāja amatu pametīs Reinis Rubenis, informēja uzņēmumā.

Rubenis amatu atstās, lai savas darba gaitas turpināt ārpus Latvijas un "Swedbank" grupas.

No 2022.gada 1.janvāra par valdes priekšsēdētāja vietas izpildītāju kļūs pašreizējais valdes loceklis un "Swedbank" Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Lauris Mencis.

"Swedbank" vadītājs Baltijā Jons Lidefelts norāda, ka Rubenis kā valdes priekšsēdētājs ir veiksmīgi vadījis "Swedbank Latvijā". Viņa vadībā "Swedbank" Latvijā ir kļuvusi par spēcīgu un efektīvu banku, kas spējusi nodrošināt arī labus finanšu rezultātus.

"Tāpat augstu vērtējams ir Reiņa ieguldījums tieši sabiedriski nozīmīgu jautājumu aktualizēšanā, piemēram ilgtspējas, finanšu pratības vai izglītības kvalitātes jomā. Vēlos pateikties Reinim par viņa ieguldījumu un novēlēt veiksmi un panākumus nākamajos profesionālajos izaicinājumos," atzīmē Lidefelts.

Rubenis atklāj, ka ir ļoti pateicīgs visai "Swedbank" komandai, ar ko kopā šajos gados sasniegts daudz. "Jau trešo gadu pēc kārtas esam mīlētākais zīmols un labākais darba devējs, esam jauniešu izvēle banku sektorā numur viens un pēdējos piecos gados esam spējuši audzēt tirgus daļas praktiski visos produktos. Esmu drošs, ka Lauris Mencis kopā ar pārējo "Swedbank" vadības komandu, turpinās efektīvi attīstīt Swedbank," atzīst Rubenis.

Lauris Mencis "Swedbank" strādā vairāk nekā 20 gadus, vada Uzņēmumu pārvaldi, kā arī iepriekš vadījis dažādas bankas struktūrvienības - gan lielo uzņēmumu apkalpošanas daļu, gan mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļu un pirms tam arī starptautisko klientu apkalpošanas nodaļu. Izglītību ieguvis ekonomikas un uzņēmējdarbības jomā Rīgas Ekonomikas Augstskolā, turpat arī iegūts maģistra grāds biznesa administrācijas studijās. Lauris Mencis ir "Swedbank Latvija" vadības komandas loceklis kopš 2020.gada septembra.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu