Gulbenē un Rēzeknē labots 8. decembra aukstuma rekords

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā naktī Gulbenē un Rēzeknē, gaisa temperatūrai pazeminoties attiecīgi līdz -26,8 un -25,1 grādam, pārspēts 8.decembra minimālās temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Alūksnē, Rūjienā, Zosēnos, Madonā un Dagdā minimālā gaisa temperatūra naktī bija -22..-24 grādi. Siltākā nakts aizvadīta Ziemeļkurzemē, kur nekļuva vēsāks par -10 grādiem.

Saskaņā ar VSIA "Latvijas valsts ceļi" datiem zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Zilupes un Kārsavas apkaimē - attiecīgi -27,5 un -29,2 grādi.

Visas Latvijas 8.decembra aukstuma rekords ir -28,4 grādi 1973.gadā. Tas nav pārspēts, jo temperatūras rekordu uzskaite notiek tikai LVĢMC novērojumu stacijās.

Jau ziņots, ka, mākoņiem aizklājot debesis, daudzviet Vidzemē gaisa temperatūra naktī ievērojami kāpa, tai skaitā Rūjienā un Zosēnos gaiss iesila no -24 grādiem otrdienas vakarā līdz -11 grādiem trešdienas rītā.

Sniega segas biezums novērojumu stacijās ir no sešiem līdz 28 centimetriem. Dziļākais sniegs saglabājas Siguldā un Rēzeknē.

Naktī uz ceturtdienu dažviet Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra vēl noslīdēs zem -20 grādiem, bet, sākot ar piektdienas vakaru, gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli. Šīs nedēļas nogalē Latvijā gaidāmi nokrišņi un apledojums, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu