Aicinās valdību ļaut Covid-19 sertifikāta īpašnieka identifikācijai izmantot arī transportlīdzekļa vadītāja apliecību (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālā mēroga digitālais vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts.
Nacionālā mēroga digitālais vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts. Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien nolēma aicināt valdību lemt par grozījumiem, kas ļautu sabiedriskās vietās Covid-19 sertifikāta īpašnieka identifikācijai izmantot arī transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

Komisijas deputāts Māris Možvillo ("Neatkarīgie") aicināja šajā jautājumā skatīties daudz plašāk, proti, identifikācijai varētu izmantot jebkuru valsts izsniegtu dokumentu, kurā ir redzams foto, vārds, uzvārds un personas kods, piemēram, invaliditātes apliecību.

Uz to komisijas vadītājs Juris Rancāns (JKP) norādīja, valdības kompetence esot analizēt, kurus dokumentus varētu izmantot, taču viņš pauda cerību, ka minimumam jābūt transportlīdzekļa vadītāja apliecībai.

Patlaban Latvijā oficiālie identifikācijas dokumenti ir pase un personas apliecība.

LETA jau rakstīja, ka novembra beigās vienā no valdības sēdēm aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) aicināja valdību vispār atteikties no identifikācijas dokumentu pārbaudes Covid-19 sertifikāta uzrādīšanas reizēs. Ja valdība šādam priekšlikumam nepiekristu, tad normatīvo regulējumu ministrs rosināja pieņemt tādu, ka identifikācijas dokuments jāuzrāda, ja sertifikāta pārbaudītājam radušās šaubas.

Lai gan Latvijā oficiālie identifikācijas dokumenti ir pase un personas apliecība, ministrs arī uzskata, ka personas identifikācijai varētu mierīgi izmantot arī transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

Valdība toreiz nekādus lēmumus par Pabrika priekšlikumu nepieņēma.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu