Ruks: Policija ievēro politisko neitralitāti un nevērtē, kāda politiskā piederība ir likumpārkāpējam (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Armands Ruks
Armands Ruks Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija (VP) ir politiski neitrāla un nevērtē, kādas politiskās piederības pārstāvis ir likumpārkāpējs, paziņojumā presei norāda VP priekšnieks Armands Ruks.

Lai arī Alda Gobzema (LuK) vārds policijas paziņojumā neparādās, ir skaidrs, ka paziņojums tapis, lai skaidrotu politiķa aizturēšanas apstākļus. VP informē, ka saistībā ar iedzīvotāju pulcēšanos pasākumos, kas pārkāpj šobrīd valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības, policija sākusi vairākas lietvedības - gan pret pasākumu organizatoriem, gan pret apmeklētājiem.

Ikviena persona, kas publiskajā vidē aicina iedzīvotājus uz pulcēšanos dažādos pasākumos, neatkarīgi no tā, vai tās būtu sapulces vai privātie pasākumi, neievērojot Ministru kabineta rīkojumu par pulcēšanās ierobežojumiem ārkārtējās situācijas laikā, ne vien demonstrē klaji nihilistisku attieksmi pret valstī pastāvošo kārtību, bet ar savu rīcību pakļauj veselības apdraudējumu riskam uzaicinātos cilvēkus un viņu tuviniekus, norāda Ruks.

Valstī šobrīd ir ārkārtējā situācija saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatības risku, kas nopietni apdraud iedzīvotāju veselību, tāpēc VP aicina iedzīvotājus neatsaukties jebkādu personu pamudinājumiem publiski pulcēties, apmeklēt dažādus pasākumus, kas nav likumīgi vai epidemioloģiski droši.

Ruks atkārtoti vērsa uzmanību, ka policijas mērķis nav nekādā vērsties pret atsevišķiem sabiedrības pārstāvjiem, tomēr viņš aicina ikkatru ievērot valstī noteiktās likuma normas un izsludināto ārkārtas stāvokli.

Ruks norāda, ka policija vadās pēc pamatprincipa - viens likums un viena taisnība visiem. Mēs dzīvojam tiesiskā valstī, kur ikkatrs var būt drošs, ka Valsts policijas amatpersonas pilda likumā noteiktos pienākumus, tai skaitā novērš un pārtrauc likumpārkāpumus, vēsta Ruks un skaidro, ka pretējā gadījumā policijas amatpersonas varētu vainot bezdarbībā.

"Likumi ir saistoši visām personām, neatkarīgi no viņu sociālā stāvokļa, politiskās piederības vai citiem aspektiem.

Valsts policija ir politiski neitrāla un nevērtē kādas politiskās piederības pārstāvis ir viens vai otrs likumpārkāpējs, taču policija vērtē, kādi normatīvie akti tiek pārkāpti un nepieļauj nihilistisku attieksmi pret tiem,"

teikts Ruka paziņojumā.

Policija kalpo sabiedrības interesēm un uztur kārtību valstī, jo demokrātija nav visatļautība un nav iedomājama bez tiesiskuma nodrošināšanas, uzsver Ruks.

Policijas mērķis ir apturēt cilvēkus izdarīt likumpārkāpumus un pildīt policijai noteiktās funkcijas, tostarp veikt Covid-19 ierobežojumu pasākumu kontroli, tāpēc policija aicina jebkuru iedzīvotāju īstenot savas tiesības un intereses jēgpilnā un tiesiskā ceļā, neizdarot likumpārkāpumus.

Tāpat, ņemot vērā publiskajā telpā izskanējušos aicinājumus tuvākajās dienās iedzīvotājus pulcēties atsevišķos nesankcionētos pasākumos, policija aicina iedzīvotājus nepārkāpt likumu un nepakļauties atsevišķu personu provokācijām, saglabāt mieru un neeskalēt situāciju.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāts Gobzems šonedēļ devies uz paša reklamētām tikšanām ar saviem atbalstītājiem dažādās Latvijas vietās. Vairākās Kurzemes pilsētās Gobzema nesakcionētie pasākumi beigušies ar deputāta aizturēšanu.

Policija kopumā pret Gobzemu sākusi vismaz 12 administratīvo pārkāpumu procesus.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu