Cietumā nonācis vīrietis, kurš par Covid-19 atbalsta līdzekļiem iegādājies "Lamborghini" (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Mike Mareen/Shutterstock

Deviņu gadu cietumsodu sācis izciest kāds Teksasas štata iedzīvotājs Lī Praiss III, kurš bija izveidojis krāpnieciskas shēmas, lai iegūtu finansiālu atbalstu no valsts Covid-19 laikā. Kad atbalsts gandrīz miljona ASV dolāru apmērā bija saņemts, uzņēmējs samaksāja parādus un iegādājās ekskluzīvus auto.

"Houston Chronicle" informācija liecina, ka Lī Praiss III bija izveidojis krāpniecisku shēmu, kura ietvēra nepilna miljona ASV dolāru novirzīšanu katrā no diviem viņa uzņēmumiem ("Price Enterprises Holdings" un "713 Construction").

Par abiem Praiss apgalvoja, ka līdzekļi no Algu aizsardzības programmas ("Paycheck Protection Program" jeb PPP) nepieciešami darbinieku algu samaksāšanai.

Lai gan tie faktiski bija aizdevumi, PPP nosacījumi paredzēja iespēju Praisam līdzekļus sadalīt 10 dienu laikā, tad 10 mēnešu laikā lūgt parādu atlaišanu un tad, visticamāk, ar izdevīgām procentu likmēm aizņemtā nauda nebūtu jāatdod.

Proti, ja viņš spētu aizdevuma kritērijus izpildīt, tas būtībā būtu bezmaksas miljons, kas nav jāatdod. 

Plāns bija ģeniāls līdz brīdim, kad atklājās, ka Lī Praisam III nav liela darbinieku kolektīva, kam vajadzētu maksāt algas. Taču teksasietis jau bija paguvis lokdauna laiku īsināt ar savu kredītu atmaksu un vairāku auto iegādi. Viens no tiem bija 85 tūkstošus dolāru vērts "Ford F-350", bet otrs - "Lamborghini Urus". 

Lī Praiss III nav vienīgais, kas bija izdomājis, kā uz valsts rēķina tikt pie superauto. Tā kāds vīrietis Kalifornijā atbalsta naudu izmantoja, lai iegādātos "Lamborghini", "Ferrari" un "Bentley", bet Floridā kāds attapīgs vīrs izmantoja to pašu PPP programmu un tika pie nepieciešamajām finansēm, lai iegādātos zilu "Lamborghini Huracan Evo", kuru viņš neveiksmīgā kārtā sasita.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu