Žņaudza, sita un ņirgājās par viņu dzimumorgāniem. Septiņi gadi kopš divām baisām slepkavībām Ķīpsalā (12)

Ilustratīvs attēls. Foto: Rommel Canlas/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

2014. gada 6. decembrī Ķīpsalā pazuda 79 gadus veca sieviete, kura devās uz dievkalpojumu. Pēc nedēļas atrada viņas līķi, bet 18. decembrī — vēl vienu mirušu sievieti. Kopš traģiskajiem notikumiem pagājuši septiņi gadi. Portāls "Apollo.lv" apkopoja, kas par notikušo zināms līdz šim.

6. decembrī bez vēsts pazuda 1935. gadā dzimusī Leonīda, kura bija devusies uz kādas baznīcas dievkalpojumu. Pēc dievkalpojuma sieviete neatgriezās savā dzīvesvietā — klosterī Ķīpsalā. 

Policija Leonīdas mirstīgās atliekas atrada pēc nedēļas, 14. decembrī. Tās bija netālu no sievietes dzīvesvietas un paslēptas zem sazāģētu koku un zaru kaudzes.

Tika konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes — sista brūce galvā. Slepkavības dienā Leonīda nebija ģērbusies mūķenes apģērbā. Netika konstatētas arī laupīšanas pazīmes.

Notikušais bija liels šoks citām klostera pārstāvēm.

"Es domāju, ka viņa bija ļoti svēta māsa, un viņas nāve ir viens liels noslēpums, raidījumam "TV3 Ziņas" sacīja klostera pārstāve.

Par otras sievietes pazušanu Valsts policija informāciju saņēma 2014. gada 18. decembrī, vēsta raidījums "Panorāma". 

1958. gadā dzimušās sievietes meklēšanā iesaistījās gan policisti, gan pazudušās sievietes kolēģi, ar kuru palīdzību Ķīpsalā, Balasta dambī netālu no Matrožu ielas tika atrasts sievietes līķis.

Sievietei bija sista brūce galvā, saplēstas drēbes, turklāt varmāka līķi bija mēģinājis noslēpt.

"Ļoti intensīvs darbs, kurā tika iesaistīti gan kriminālpolicijas spēki, gan teritoriālais iecirknis, ļāva mums agri no rīta aizturēt iespējamo nozieguma izdarītāju.

Tagad varu pateikt, ka šobrīd viņš jau sniedz liecības par to, ko viņš ir izdarījis," pēc aizdomās turētā aizturēšanas teica Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

2014. gada 19. decembrī Valsts policija aizturēja kādu 18 gadus vecu jaunieti, kurš tika turēts aizdomās par divu padzīvojušu sieviešu slepkavībām. 

18 gadus vecais jaunietis atzinās abās slepkavībās.

Nogalinātā klostermāsa nebija spējīga pretoties

Lieciniece, kura arī bija klostera māsa, dzīvoja kopā ar vienu no noslepkavotajām sievietēm. Viņa stāstīja, ka mirusī bija ļoti labs cilvēks.

Sievietei bijusi ļoti vāja veselība, tostarp problēmas ar sirdi. Klostera māsa izteicās, ka nogalinātā nebija spējīga fiziski aizstāvēties.

Tāpat lieciniece sacīja, ka, ierodoties slepkavības vietā, viņai licies, ka nogalinātajai uzgāzies koks — viss ķermenis izskatījās smagā stāvoklī, bet viņa pat nespēja iedomāties, ka tā varētu būt bijusi slepkavība, jo tā neizskatījās.

Lieciniece arī pastāstīja, ka mazliet pazīst apsūdzēto, jo viņš nāk no ģimenes, kas dzīvo blakus klosterim un ar kuru viņi ir pazīstami. Sieviete izteicās, ka patlaban ir grūti pieņemt apstākli, ka apsūdzētais varētu būt pastrādājis šos noziegumus, jo grib vēlēt tikai labu šai ģimenei un cenšas neturēt ļaunu prātu.

Apsūdzētā mātes liecība

2016. gada janvārī apsūdzētā māte Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā liecināja, ka esot pazinusi abas sievietes. Pats apsūdzētais pazinis vienu no nogalinātajām.

Māte skaidroja, ka pirmajā dienā, kad notikusi slepkavība, dēlam bijusi dzimšanas diena, mājās notikušas nelielas svinības, pēc tam jaunietis devies izklaidēties ar draugiem. Viņš atgriezies ap plkst. 6, taču esot bijis skaidrā prātā.

Savukārt otrā dienā jaunietis devies pie draugiem, kur esot skatījies filmas, pastaigājies. Mātei esot licies, ka viņš mājās atgriezies pēc plkst. 21, taču vēlāk konstatējusi, ka dēls nav atgriezies mājās. Apsūdzētais mājās ieradies ap plkst. 23, iereibis.

Māte arī norādīja, ka abas reizes jaunieša drēbes neesot bijušas ar asinīm vai cīņas pazīmēm.

Otrās slepkavības dienā jaunieša jaka esot bijusi nedaudz netīra, taču apsūdzētais norādījis, ka esot pāris reizes pakritis ejot.

Foto: Aizturētais Ņikita Konokotovs Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā

Slepkava sita un ņirgājās par sievietes dzimumorgāniem

Policijai izdevās noskaidrot, ka 2014. gada 6. decembrī pēc alkoholisko dzērienu lietošanas apsūdzētais devies mājās, bet pa ceļam sastapis pirmo upuri. Viņš gribējis atņemt sievietei naudu.

Piezadzies no mugurpuses un ievilcis krūmos. Apsūdzētais sācis sievieti žņaugt, līdz viņa nokritusi. Pēc tam viņš vairākas reizes iesitis sievietei pa galvu un krūškurvi. 

Jaunietis sievietei novilcis zeķbikses, apakšveļu, izmantojot blakus esošo koka zaru, ņirgājies par viņas dzimumorgāniem. Vēlāk viņš pārmeklējis sievieti, lai atrastu kādu sev derīgu mantu, tomēr neko tādu nav atradis. Saprotot, ka viņš sievieti nogalinājis, jaunietis viņai virsū sametis koka zarus.

Līdzīgi jaunietis rīkojās 2014. gada 18. decembrī. Pēc alkohola lietošanas apsūdzētais devās uz savām mājām, kur netālu no dzīvesvietas viņš pamanīja otru upuri. Lai apzagtu, viņš palūdzis viņai cigareti, bet pēc atteikuma apsūdzētais viņai piezadzies no mugurpuses, sācis žņaugt un arī otru sievieti ievilcis krūmos, kur sācis ņirgāties par viņas dzimumorgāniem.

18 gadus vecajam vīrietim par divu sieviešu slepkavību Ķīpsalā piespriests mūža ieslodzījums.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu