"Piecus gadus man treneri seksuāli uzmācās". Olimpiskā medaļniece par pusaudzes gadiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Divu olimpisko sudraba medaļu ieguvēja austrāliete Madelīna Grousa apsūdzējusi divus vadošos Austrālijas Peldēšanas federācijas trenerus seksuālos uzbrukumos, vēsta ABC.

Viņa stāstīja, ka pusaudzes gados viņai uzmācies pieaudzis vīrietis. Seksuālā vardarbība sākusies, kad viņai bija 13 gadu, un ilga līdz 18 gadu vecumam. 

Šobrīd 26 gadus vecā peldētāja atklāja, ka viens no treneriem izteicis komentārus ar seksuālu pieskaņu. Savukārt otrs regulāri skatījies uz viņas krūtīm un tām pieskāries. 

Grousa gan neatklāja treneru vārdus, bet apgalvo, ka viens no tiem aizvien strādā par peldēšanas treneri. 

Austrālijas peldētāja, kura izcīnīja divas sudraba medaļas 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, izteicās, ka seksuālu uzmākšanos piedzīvojušas arī vairākas viņas draudzenes. Tiesa, policijā nevērsīšoties. 

"Skaidrs, ka tas ir milzīgs emocionāls stress un ilgs process, kas aizņem ilgu laiku... un tad tas ne vienmēr beidzas labi," norādīja Grousa.  

Grousa piekrita intervijai pēc tam, kad noskatījās ABC televīzijas kanāla izmeklēšanas materiālu trīs daļās par bijušo augstas raudzes peldēšanas treneri Džonu Raitu, kurš tiek apsūdzēts vairāku pusauga zēnu seksuālā izmantošanā. Šie ziņojumi noveda pie policijas izmeklēšanas un Raita aizturēšanas.

Atbildot uz izvirzītajām apsūdzībām, Austrālijas Peldēšanas federācija paziņoja, ka visas apsūdzības uztver nopietni un veiks pasākumus, lai tos izmeklētu.

Grousa 2015. gadā pasaules čempionātā Kazaņā izcīnīja bronzas medaļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu