Kariņš: Nav saprotams, kāpēc autovadītāja apliecība nevarētu būt apliecinājums Covid-19 sertifikāta īpašniekiem (23)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Nav saprotams, kāpēc autovadītāju apliecība nevarētu būt par dokumentu Covid-19 sertifikāta īpašnieka apliecināšanai, šorīt intervijā raidījumam "900 sekundes" atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Iepriekš izskanējis, ka Saeimas komisija aicinās valdību Covid-19 sertifikāta īpašnieka identifikācijai izmantot arī transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

Arī premjers sarunā ar “900 sekundēm” norāda, ka šis ir jautājums, par ko diskutēt: “Pēc būtības es pats nesaprotu, kāpēc tā nevarētu būt.

Tur mums strādā cilvēki, kas drusku labāk saprot juridiskās nianses, bet man pašam šķiet, ka tas ir diezgan pašsaprotami. Valsts izdod šo dokumentu, tur ir vārds, uzvārds, personas kods, fotogrāfija.”

Jau ziņots, ka Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien nolēma aicināt valdību lemt par grozījumiem, kas ļautu sabiedriskās vietās Covid-19 sertifikāta īpašnieka identifikācijai izmantot arī transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

Komisijas deputāts Māris Možvillo ("Neatkarīgie") aicināja šajā jautājumā skatīties daudz plašāk, proti, identifikācijai varētu izmantot jebkuru valsts izsniegtu dokumentu, kurā ir redzams foto, vārds, uzvārds un personas kods, piemēram, invaliditātes apliecību.

Uz to komisijas vadītājs Juris Rancāns (JKP) norādīja, valdības kompetence esot analizēt, kurus dokumentus varētu izmantot, taču viņš pauda cerību, ka minimumam jābūt transportlīdzekļa vadītāja apliecībai.

Patlaban Latvijā oficiālie identifikācijas dokumenti ir pase un personas apliecība.

LETA jau rakstīja, ka novembra beigās vienā no valdības sēdēm aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) aicināja valdību vispār atteikties no identifikācijas dokumentu pārbaudes Covid-19 sertifikāta uzrādīšanas reizēs. Ja valdība šādam priekšlikumam nepiekristu, tad normatīvo regulējumu ministrs rosināja pieņemt tādu, ka identifikācijas dokuments jāuzrāda, ja sertifikāta pārbaudītājam radušās šaubas.

Lai gan Latvijā oficiālie identifikācijas dokumenti ir pase un personas apliecība, ministrs arī uzskata, ka personas identifikācijai varētu mierīgi izmantot arī transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

Valdība toreiz nekādus lēmumus par Pabrika priekšlikumu nepieņēma.

VIDEO: "900 sekundes" sižets

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu