VIDEO ⟩ Par 13 gadus vecas meitenes izvarošanu aizturēts un apcietināts vīrietis (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rokudzelži. Ilustratīvs attēls.
Rokudzelži. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Šomēnes Valsts policijas likumsargi uzreiz pēc informācijas saņemšanas par dzimumnoziegumu pret 13 gadus vecu meiteni aizturēja kādu vīrieti, portālu "Apollo.lv" informēja Valsts policija.

Pašreizējā informācija liecina, ka viņš seksuāli izmantojis vēl vismaz divas mazgadīgas personas. Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess un aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts policija bija ieguvusi informāciju par apmēram pirms gada izdarītu noziegumu – mazgadīgas meitenes iespējamu izvarošanu.

Veicot minētās informācijas pārbaudi, tā apstiprinājās. Šajā pašā dienā, kad tika saņemta informācija, tika sākts kriminālprocess un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 4. nodaļas likumsargi, piedaloties arī Valsts policijas koledžas kadetiem, iespējamo vainīgo 2000. gadā dzimušo vīrieti aizturēja. Kratīšanas laikā tika izņemti datu nesēji, kam tiks veikta apskate.

Izmeklēšanas laikā tika iegūta informācija, ka aizdomās turētais ar cietušo meiteni, kura nozieguma brīdī bija tikai 13 gadus veca, bija iepazinies Rīgas centrā.

Pēc tam viņš meiteni uzaicinājis pie sevis uz mājām, kur lietojis narkotikas, devis tās arī viņai un mudinājis iesaistīties seksuāla rakstura attiecībās.

Meitene atteikusies, taču vīrietis viņu izvarojis. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis divu mēnešu garumā meiteni iesaistījis narkotisko vielu kopīgā lietošanā un dzimumattiecībās.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 159. panta trešās daļas – par tādas personas izvarošanu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem.

Jāpiemin, ka izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka minētais vīrietis seksuāli izmantojis vēl vismaz divas 16 gadu vecumu nesasniegušas personas.

4. decembrī tiesa aizdomās turētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Video no policijas veiktās kratīšanas:

Cietušajai meitenei ir nozīmēta tiesu psiholoģiskā ekspertīze, un pēc tās atzinuma saņemšanas tiks lemts par valsts kompensācijas izmaksu par morālo un fizisko kaitējumu cietušajai.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu