VIDEO ⟩ Traģēdija Ogres novadā - smagā autoavārijā bojā iet divi cilvēki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Pusdienlaikā uz autoceļa Tīnūži – Koknese, Ogres novada pievārtē, vilcēja tehniskā stāvokļa dēļ ceļmalā apstājās "DAF" markas kravas automašīna, kuru nepamanīja kāda mikroautobusa vadītājs, kas tobrīd traucās pa šoseju, kā rezultātā izdzisa divas dzīvības, vēsta raidījums "Degpunktā".

Attiecīgais konteiners bija pilns ar kūdru, un tā kopējais svars pārsniedza 26 tonnas. Jaudas, ar kuru baltais mikroautobuss ietriecās tā aizmugurē, pietika konteinera izkustināšanai no vietas.

"DAF" kravas automašīnas vadītājs Javers sacīja: "Mēs dzirdējām tādu skaļu blīkšķi, stipru sitienu. Tāda nesaprotama skaņa. Nodomājām, ka kāds spilvens pārsprāga vai riepa. Mirkli vēlāk ieraudzījām, ka konteiners šļūc mums virsū. Labi, ka mēs nebijām tā priekšā, citādi mūs tur nospiestu. Ātrums bija liels. Mēs no konteinera stāvējām kādus četrus metrus nostāk, darījām savas lietas, mēģinājām sasildīt mūsu mašīnu. Nu, un viss. Tikai redzējām, ka tas busiņš pielipis pie astes."

Javers, jau nojaušot, ka nekas labs pēc tik jaudīgās sadursmes ar spēkratu nevarētu būt, pat neuzdrošinājās tuvoties samīcītajam busiņam, uzreiz zvanīja atbildīgajiem dienestiem un ziņoja par smago incidentu.

"Mehāniķis piegāja klāt, teica, ka tur vēl kāds izdvesa kaut kādas skaņas, bet es parasti šādos gadījumos klāt neeju. Tur jau, es pat nezinu, kas no paša cilvēka var palikt, pilnīgi nekā. Busiņam bija Baltkrievijas reģistrācijas numurs. Visticamāk, aizmiga pie stūres. Pat bremzēšanas pēdu nekādu nebija. Mums avārijas trīsstūris bija izlikts aizmugurē, pirms kādiem četrdesmit pieciem metriem. Tas trīsstūris beigās pielipis pie piekabes, busiņš viņu aizstūma līdz šejienei. Visas prasības, kas bija nepieciešamas šādā situācijā, mēs izpildījām. Mēs vairs neko vairāk nevarējām izdarīt, tāpēc, ka mēs arī esam cilvēki," stāstīja kravas automašīnas šoferis.

Ugunsdzēsēji notikuma vietā lika lietā hidrauliskos instrumentus, lai no smagi deformētā busiņa vraka izvilktu ārā tā vadītāju un blakussēdētāju. Mediķiem šoreiz nekas cits neatlika, kā tikai konstatēt abu cilvēku nāvi, nekādu palīdzību viņiem sniegt vairs nebija iespējams.

Video: "Degpunktā" sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu