Covid-19 situācijas dēļ Levits nedosies uz ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits nedosies uz 2022. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā, ņemot vērā dažādus iemeslus, galvenokārt epidemioloģisko ierobežojumu dēļ, ziņo Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Viņa pavēstīja, ka valsti spēlēs pārstāvēs Latvijas vēstniece Ķīnas Tautas Republikā Maija Manika atbilstoši epidemioloģiskajiem ierobežojumiem. Savukārt Valsts prezidents tiksies ar Latvijas olimpisko komandu pirms spēlēm, novēlot sekmes un vislabākos rezultātus.

LETA jau rakstīja, ka Kanāda nolēma pievienoties ASV, Lielbritānijai un Austrālijai Pekinas ziemas olimpisko spēļu diplomātiskajā boikotā, trešdien paziņojis Kanādas premjerministrs Džastins Trudo.

Baltais nams, Lielbritānijas valdība un Austrālijas valdība nolēma nesūtīt diplomātiskos vai oficiālos pārstāvjus uz spēlēm Pekinā, protestējot pret Ķīnas pastrādātajiem cilvēktiesību pārkāpumiem Siņdzjanas reģionā. Ķīna solījusi stingrus pretpasākumus šim boikotam.

Diplomātiskais boikots neietekmēs Kanādas, ASV, Lielbritānijas un Austrālijas atlētu iespējas piedalīties olimpiskajās spēlēs.

Tiesību aizstāvju organizācijas ir aicinājušas pilnībā boikotēt 2022.gada ziemas olimpiskajās spēles Pekinā, norādot uz Ķīnas pastrādātajiem cilvēktiesību pārkāpumiem pret uiguriem un demokrātisko protestu un disidentu apspiešanu Honkongā.

Pēdējo gadu laikā vairāki simti uiguru, kazahu un hueju liecinājuši, ka viņi Sjiņdzjanas provincē ieslodzīti internēto nometnēs valdības īstenotās etnisko minoritāšu piespiedu asimilācijas kampaņas ietvaros.

Ķīnas valdība skaidro, ka šīs nometnes, kurās kopš 2017.gada bijis vairāk nekā miljons cilvēku, patiesībā ir "profesionālās izglītības centri" un to darbības mērķis ir ekstrēmisma un terorisma izskaušana.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu