Cipulis ieņem otro vietu Eiropas kausa bobslejā divnieku sacensībās Siguldā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Emīla Cipuļa divnieku ekipāža.
Emīla Cipuļa divnieku ekipāža. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Emīls Cipulis ar stūmēju Arni Bebrišu sestdien Siguldā ierindojās otrajā vietā Eiropas kausa bobslejā piektajā posmā, bet Jēkabs Kalenda ar Regnāru Kirejevu finišēja 13.vietā.

Cipulis un Bebrišs startēja desmitie un pirmajā braucienā sasniedza labāko starta laiku, kā arī labāko laiku finišā - 50,33 sekundes.

Viņi par 0,03 sekundēm apsteidza vācieti Rihardu Elsneru un par 0,1 sekundi - citu vācu ekipāžu ar pilotu Jonasu Jannušu.

Otrajā braucienā Cipulis uzrādīja trešo labāko laiku un finišā par 0,06 sekundēm atpalika no Elsnera, bet par 0,15 sekundēm apsteidza pieredzējušā krievu pilota Alekseja Stuļņeva pilotēto divnieku.

Debitants Kalenda ar stūmēju Kirejevu startēja pēdējie un braucienos izcēlās ar starta laikiem, braucienos uzrādot attiecīgi otro un pirmo ātrāko laiku.

Pirmajā braucienā ekipāža pieļāva kļūdu jau pēc starta ieskrējiena un finišēja 13.vietā 1,01 sekundi aiz Cipuļa, bet otrajā arī sasniedza 13. labāko laiku.

Divu braucienu summā viņiem tika 13.vieta 1,86 sekundes aiz uzvarētājiem.

Vadībā Eiropas kausa kopvērtējumā pēc pieciem posmiem ir Elsners ar 562 punktiem. Cipulis ar 358 punktiem četrās sacensībās pakāpies uz sesto pozīciju, Dāvis Kaufmanis, kurš šajā nedēļas nogalē startē Pasaules kausā, ar divos posmos sapelnītiem 164 punktiem ieņem 20.vietu, bet Jēkabs Kalenda ar startu Siguldā un 60 punktiem ir 32.vietā 35 sportistu konkurencē.

Cipulis sezonas pirmajās divās divnieku sacensībās Lillehammerē bija ceturtais un desmitais, bet trešajā etapā Altenbergā - astotais. Pagājušajā nedēļā turpat Altenbergā Pasaules kausā viņš bija 21.pozīcijā.

Savukārt smaiļotājs Kalenda šajā nedēļas nogalē Siguldā debitē Eiropas kausā.

Arī svētdien notiks sacensības vīriešu divnieku ekipāžām. Sievietes sestdien spēkojas monobobslejā un svētdien - divnieku mačos.

Sacensības notiek bez skatītāju klātbūtnes.

Eiropas kauss bobslejā ir otrā līmeņa sacensības aiz Pasaules kausa.

Pirmdien un otrdien tepat Siguldā tiks aizvadīts Starpkontinentālais kauss un Eiropas kauss skeletonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu