Mazliet samazinājies ieslodzījuma vietās esošo Covid-19 slimnieku skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugavgrīvas cietums Daugavpilī.
Daugavgrīvas cietums Daugavpilī. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pēdējās dienās ir nedaudz samazinājies Latvijas ieslodzījuma vietās esošo Covid-19 slimnieku skaits.

Kā aģentūru LETA informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) sabiedrisko attiecību speciāliste Ksenija Vītola, patlaban visās ieslodzījuma vietās kopumā ir 62 ar Covid-19 sirgstoši ieslodzītie.

Savukārt 3. decembrī aģentūra LETA, atsaucoties uz IeVP datiem, vēstīja, ka ieslodzījuma vietās ir 70 ar Covid-19 slimnieki. "Attiecīgi ir vērojams inficēšanās gadījumu kritums ieslodzījuma vietās kopumā," komentēja Vītola.

Viņa stāstīja, ka aizvien notiek ieslodzīto un apcietināto rutīnas testēšana.

Rīgas Centrālcietumā un Jelgavas cietumā karantīna bija noteikta līdz 9.decembrim, un tā nav pagarināta.

Patlaban Rīgas Centrālcietumā norisinās ieslodzīto testēšana. Ja tiks konstatēti pozitīvi gadījumi, šie ieslodzītie tiks pārvesti uz Latvijas Cietumu slimnīcas Covid-19 nodaļu. Tāpat arī pēc testēšanas rezultātiem tiks vērtēta epidemioloģiskā situācija kopumā ieslodzījuma vietā un attiecīgi lemts, vai ir nepieciešams atkārtoti izsludināt karantīnu, stāstīja Vītola.

Visās ieslodzījuma vietās esot pieejama vakcinēšanās un revakcinēšanās iespēja ieslodzītajiem. Gan vakcinēšanās, gan revakcinēšanās ir brīvprātīga.

"Šobrīd nevienā ieslodzījuma vietā nav noteikta karantīna.

Pirmīt tās pārtrauktas arī Valmieras cietumā, Iļģuciema cietumā un Olaines cietumā, jo netika konstatēti inficēšanās gadījumi ieslodzīto vidū," stāstīja IeVP pārstāve.

Saskaņā ar pārvaldes sniegto informāciju, šī gada laikā visvairāk Covid-19 inficēto bijis Rīgas Centrālcietumā, kur arī ir vislielākā "klientu" kustība un mainība un visvairāk ieslodzīto un apcietināto personu - ap 900, savukārt Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem inficēšanās gadījumi nav konstatēti.

IeVP arī vērš uzmanību uz to, ka katru mēnesi vidēji 160 personas no ieslodzījuma vietām tiek atbrīvotas un arī tikpat uzņemtas, tāpēc vakcinācijas un revakcinācijas aptvere ieslodzīto vidū mainās ļoti lēni, taču kopumā tai esot tendence pieaugt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu